проблем с централното "можеби" Б3 1993 г.
- popas
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с централното "можеби" Б3 1993 г.
Здравейте колеги. Изчетох доста по темата но не намерих нищо което да ми помогне. Проблема е следния: появи се оттечка която ми изяждаше акомулатора за около 2 часа. След дълго ровене открих че като извадя буксата на машинката която заключва предна дясна врата нямам проблем. Първо бях изключил централното в багажника но това не помогна. Започвам да си мисля че има нещо общо с комфорт модула, но незнам какво точно. В момента централното не работи. Пробвах с друго пак не работи. Забравих да кажа че когато е включена буксата на машинката и натисна бутона на вратата се заклюва но не мога да я отключа. Ако някой може да даде някакъв съвет ще съм много благодарен. Каде се намира този комфорт модул, за какво са тези кабели които отиват до машинката на централното? Колата е пасат Б3 седан 1993г. 2е мотор.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: проблем с централното "можеби" Б3 1993 г.
За да ти пада Акумулатора за два часа или имаш огромна консумация на ток или Акумулатора е пътник!Ако си без оригиналните ел.стъкла значи нямаш точно комфорт модул!Мерена ли е утечка на ток?
- popas
- Автомобил:
- Двигател:
Акомулатора беше пътник когато падна за първи път. Затова си купих нов но и с него се случи същото
не съм мерил утечката защото незнам как
но от както извадих тази букса на машинката не ми пада акомулатора. А за ел. стъклата и комфорта незнам дали са оригинални но си мисля че са. Комфорта не е вързан към алармата но когато задържа ключа прозорците се вдигат. Колата е внос от Италия ако това е от значение.

-
- Автомобил:
- Двигател:
комфорт модула е под задната седалка и доколкото съм чел тук управлява ел.стъклата.Кабели до машинката не знам дали и за какво отиват.При мен спря да работи централното като заключвам шофьорската врата-заключва се само тя.Извини ме ,че ти ползвам темата но вярвам,че на когото и да отговорят другия също ще има полза.
Другото което ми хрумва,е че проблема ти е в самата външна дясна дръжка.Командването на централното става и по ел.път-има миниджойстик в самата външна дръжка.Ако е задържал поради това не можеш да я отключиш,а и може да черпи ток/дано не се изложих много с тази ихипотеза/.Просто пробвай да изключиш самата дръжка от буксата,то централното пак ще си работи.И ще имаш вече по-точни наблюдения кое е проблема.А всъщност не разбрах изречението " В момента централното не работи. Пробвах с друго пак не работи."Имаш предвид,че не ти работи помпата вече ли или кво?
Другото което ми хрумва,е че проблема ти е в самата външна дясна дръжка.Командването на централното става и по ел.път-има миниджойстик в самата външна дръжка.Ако е задържал поради това не можеш да я отключиш,а и може да черпи ток/дано не се изложих много с тази ихипотеза/.Просто пробвай да изключиш самата дръжка от буксата,то централното пак ще си работи.И ще имаш вече по-точни наблюдения кое е проблема.А всъщност не разбрах изречението " В момента централното не работи. Пробвах с друго пак не работи."Имаш предвид,че не ти работи помпата вече ли или кво?
- popas
- Автомобил:
- Двигател:
Да в момента компресорчето не сработва и затова пробвах със здраво от друг пасат но и то не работи. Все едно че не отива сегнал до там. Направил съм и една грешка в обяснението става вапрос за предна лява врата

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Първо премери утечката, както ти е казал pas1.8mi, и ако има - виж от къде е чрез номера с бушоните (махаш ги един след друг и после си ги връщаш, за да не ги объркаш, и когато утечката изчезне си намерил виновната верига и от там проверяваш точно кой детайл прави мизерии). Като намериш виновника - поправяш го, заменяш или каквото и готово! За комресорчето - провери микроключетата в патрона на външната дръжка, кабели, букси ... Занимавка е и ако не можеш сам иди при някой алармаджия да намери проблема и да го оправи. Успех! 

- popas
- Автомобил:
- Двигател:
До тук съм направил почти всичко от написаното по горе. Проблема идва от ето тази букса. Можели някой да ми каже за какво е тя и от каде идва? Няма общо нито с комфорт модула нито с компресора на централното. Изключил съм ги и продалжава да има 12 волта на един от кабелите на тази букса. А компресора спря да работи когато откачих тази букса. Сега дори и да я включа пак не работи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
това че има ток не означава,че няма връзка с нещо си.Връзката може да е на минуса
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
По спомени зад тази букса(в машинката) са датчиците(контактен тип) за крайните положения откл. и закл!Провери в гофрето м/у тази врата и купето за прокъсани и окъсяващи се проводници!
- popas
- Автомобил:
- Двигател:
Ще погледна по подробно! Днес гледах и там но не се задалбочих много. Днес се рових доста но не открих някакъв проблем. Ще се опитам да обясня какво проверявах. Първо махнах задната седалка зада видя каде е комфорт модула, отворих го и намерих едно нагоряло реле, почистих го и затворих. После проверявах по горе споменатите кабели но не намерих нищо тревожно. След това свалих машинката от пасата на баща ми но положението е същото. После сложих и неговото централно но пак нямаше ефект. Когато сложа буксата на тази машинка докато тя е в заключено положение се чува едно щракване и с машинката на баща ми пак се случва същото. Разглобих машинката и веднага щом сложа буксата залепва една котвичка и няма отлепяне. Явно ще трябва да проследя целия кабел от тази букса че чак до там кадето отива кадето и да е това.

- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Когато дадеш колата на контакт котвата отлепя ли?
- popas
- Автомобил:
- Двигател:
Не нищо не се случва. 

- popas
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги! Извинявам се че пак повдигам темата но проблема все още си стои и се надявам някой да помогне! Не мога да се справя без ваша помощ!
Някой да ми каже на каде отива този кабел и за какво служи?

-
- Автомобил:
- Двигател:
явно този кабел е като оня на дръжката,или поне върши същата работа.Друго не ми идва на ум...