Съвет за махане на катализатор пасат Б5
- zvera92
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател:
Съвет за махане на катализатор пасат Б5
Колеги,ако може да ме посъветвате дали да го махам и за евентуални проблеми или за подобрения след като го махна.Става въпрос за паста б5 1.8 125 коня.Той до колкото знам е с 1 ламбда сонда?Така ,че предполагам че няма да трупа грешки,или се лъжа?Нека ако има по запознати колеги,или най -добре някой със същия мотор да каже как е положението след махането му. 

- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет за махане на катализатор пасат Б5
Браво колега, много добър въпрос. И мен ме вълнува това, със съшия двигател съм.
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Аз си махнах катализатора преди месец някъде на Б5 1.8 АДР мотор!Сложиха ми резонаторно гърне за 36лв (мисля че беше цената в гр.Ловеч) В София цената започваше от 60 лв на горе! Като вървене не мога да кажа че колата стана самолет, но може би е една идея по пъргава! (Може и да си внушавам)За разхода - същият си е!
Относно шумът - стана си по шумна! Сутрин като я запаля и работи на около 1200 оборота се усеща разликата от прееди.Има един такъв странен звук наподобяващ дрънчене..(Това нещо се чува извън колата и при горе-долу тези обороти. Ако е загряла и работи на 800 - 900 го няма това нещо!). Иначе като се движиш с по висока скорост звукът чак е приятен за ухото... В купето шумът е една идея по-висок от преди, но в никакъв случаи дразнещ.
Успех!
Относно шумът - стана си по шумна! Сутрин като я запаля и работи на около 1200 оборота се усеща разликата от прееди.Има един такъв странен звук наподобяващ дрънчене..(Това нещо се чува извън колата и при горе-долу тези обороти. Ако е загряла и работи на 800 - 900 го няма това нещо!). Иначе като се движиш с по висока скорост звукът чак е приятен за ухото... В купето шумът е една идея по-висок от преди, но в никакъв случаи дразнещ.
Успех!
- zvera92
- Двигател:
А някакви грешки дава ли ти ?
- siko2
- Автомобил: VW Passat B5 1997
- Двигател: ADR
Никакви грешки не може да ти дава! Ламбда сондата е преди катализатора и тя не се закача при интервенцията. Някои майстори я свалят за всеки случаи, като се заварява да не я прецакат. Моята не я свалиха и всичко и е наред.Ако вече колата е с 2 сонди(една от които е на катализатора или зад него) - това вече е друга бира...
- zvera92
- Двигател:
Значи смело мога да го свалям? 

- zvera92
- Двигател:
Има ли други колеги където са правили подобна операция?? 

- zvera92
- Двигател:
Айде бе колеги,кажете дали може да има евентуално някакви проблеми с ламбда сондата след като го сваля?? 

моят двигател е същия,и катализатора си го нямаше като го купих.даже не са и сложили гърне,а само тръба.върви си но е малко по-шумна ,както пише колегата по-горе.закачал съм я на тестер и няма грешки за ламбда сонда.
преди 3 месеца и аз си свалих катализатора на моя пассат 1.9 тди п.д мошноста се е увеличила ! относн дразнещия шум няма такъв , чувам свирене от турбото което повече ми харесва , грешки никакви нямам. когато ми показаха катализатора , той беше задръстен на 75 % , много хора ми съветваха да го сваля , и да ви кажа не съжалявам. ето и моето мнение успех!
- nistel_87
- Автомобил: Honda Accord 2007
- Двигател: i-ctdi
Здравейте имам питане към Колегите,които са премахнали катализатора на автомобила си.При минаване на годишен технически преглед имали проблем от страна на органите,които го извършват. Най-вероятно ще има промяна при вредните емисии,нали правят замерване проверяващите,и ако са над допустимата норма какво следва. Може да споделите тук,ще е интересно на доста колеги с премахнат катализатор.
Весело посрещане на Новата година пожелавам на всички...
Весело посрещане на Новата година пожелавам на всички...

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Не знам как стоят нещата при печките, но на теория, катализатор се сваля, само при основателна причина за това. Ако вярно ти е запушен - следователно не си върши работата и вредните газове пак ще са си навън.
Съответно проблем на прегледа - а проблема е най-много да те върнат, но до сега имайки предвид, че съм бил свидетел на такова нещо докато си чаках реда
беше на руска кола без катализатор, и ако имаш завишени граници на емисийте катализатора няма да те спаси.
Аз да речем съм само с обвивката от него
и нямам проблеми.
Съответно проблем на прегледа - а проблема е най-много да те върнат, но до сега имайки предвид, че съм бил свидетел на такова нещо докато си чаках реда

Аз да речем съм само с обвивката от него