Проблем: Високи обороти при спрял автомобил.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем: Високи обороти при спрял автомобил.

Мнениеот raziel » Пет 22 сеп 2006 20:29

Здравейте,

Имам ОГРОМЕН проблем. Който се появи съвсем изневиделица.
(Карам Пасат 1.8Т 99г.)

Днес сутринта се прибрах от нощна смяна и всичко беше наред с колата никакви проблеми. Паркирах пред нас, цял ден спах и в 19 излязох за работа. Запалих колата и дигнах прдния капак защото ми е запушено оти4ането на водата от предното стъкло да вида от силният дъжд дали е напълнило много вода около акумулатора. Видях 4е има 2-3 пръста вода. През това време усетих че двигателя сам вдига оборотите си. Изненадох се влязах и погледнах оборотомера.
Ужасих се, стрелката треперише като луда и ходише от 1100 до 3000 оборота сама. Опитах се да включа на Direct/Тук трябва да спомена че съм с автоматична скоростана кутия/ Нищо не се случи, колата се разтресе се едно се опитваш да вклучиш на скорост без да си натиснал съединителя, и премина на Неутрална. Пробвах и на задна беше същото. Тогава се усетих че скоростите се смятат възоснова на обороти + скорост на въртене на гумите. Т.е компютъра не позволява включване на 1а при 3000 оборота и спрял автомобил. И изобщо не можах да потегля просто защото колата не мина на 1а.
какъв е проблема... Моторчето за празен ход ли е...
Едва ли се е развалило все пак нямах ниакъв проблем 6 4аса по рано. Или нещо се е намокрило.
Аз отдавна знам че дупките за отичане на дъждовната вода който се намират под акумулатора ми са запушени но ме мързеше. Може ли събрана вода там да е окъсила нещо...
Ох дайте някакъв съвет и кое да проверя.. Изобщо това моторче къде се намира за празният ход.
Направо съм луднал :(
Защото точно тази вода която се събираше там ми пълнеше въздухопровода и ми вкарваше и вода в купето. И само отлагах ходенето на сервиз.. А то стана още по гооляма беля.... :(

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Съб 23 сеп 2006 19:23

А какво се случи днес....

Вече нямам проблеми с оборотите, изчистих за да се изтече водата. След като закачих акумулатора. Бордовият не детектва скоростната кутия.
Не ми показва на каква предавка е нищо. Когато опитам да мина на скорост мотора се изключва.
Някой има ли идей и да ме посъветва къде да отида на диагностика,,,,
Някой добър майстор само не ми предлагайте Юнитреид....

aron1
Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот aron1 » Съб 23 сеп 2006 19:34

пробваи с ДУНЕВ срещу цска басеина добри са но според мен мотор4ето за празен ход се ебава.аз имах подобен проблем при студена кола гасне и трябваше да я форсирам докато загрее и после ок оказа се дат4ик за студено палене абе лудница но пробваи там

Върни се в “Passat”