Имам ОГРОМЕН проблем. Който се появи съвсем изневиделица.
(Карам Пасат 1.8Т 99г.)
Днес сутринта се прибрах от нощна смяна и всичко беше наред с колата никакви проблеми. Паркирах пред нас, цял ден спах и в 19 излязох за работа. Запалих колата и дигнах прдния капак защото ми е запушено оти4ането на водата от предното стъкло да вида от силният дъжд дали е напълнило много вода около акумулатора. Видях 4е има 2-3 пръста вода. През това време усетих че двигателя сам вдига оборотите си. Изненадох се влязах и погледнах оборотомера.
Ужасих се, стрелката треперише като луда и ходише от 1100 до 3000 оборота сама. Опитах се да включа на Direct/Тук трябва да спомена че съм с автоматична скоростана кутия/ Нищо не се случи, колата се разтресе се едно се опитваш да вклучиш на скорост без да си натиснал съединителя, и премина на Неутрална. Пробвах и на задна беше същото. Тогава се усетих че скоростите се смятат възоснова на обороти + скорост на въртене на гумите. Т.е компютъра не позволява включване на 1а при 3000 оборота и спрял автомобил. И изобщо не можах да потегля просто защото колата не мина на 1а.
какъв е проблема... Моторчето за празен ход ли е...
Едва ли се е развалило все пак нямах ниакъв проблем 6 4аса по рано. Или нещо се е намокрило.
Аз отдавна знам че дупките за отичане на дъждовната вода който се намират под акумулатора ми са запушени но ме мързеше. Може ли събрана вода там да е окъсила нещо...
Ох дайте някакъв съвет и кое да проверя.. Изобщо това моторче къде се намира за празният ход.
Направо съм луднал

Защото точно тази вода която се събираше там ми пълнеше въздухопровода и ми вкарваше и вода в купето. И само отлагах ходенето на сервиз.. А то стана още по гооляма беля....