Passat B5 изместени позиции на стрелката на темп. - решено!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Passat B5 изместени позиции на стрелката на темп. - решено!

Мнениеот Apokaliptiko » Пон 16 яну 2012 8:50

Колеги здравейте,много интересен проблем ми се случи.Миналата сутрин,тръгвам за работа и паля колата.И излизам да си остържа стъклата.Всичко до тук е съвсем нормално.Докато ги остържа,влизам и ще потеглям стрелката на температурата е на 120 градуса.В първия момент отворих предният капак всичко е нормално.Угасих колата и ми направи впечатление,че стрелката не е на минимума тоест 0 градуса/както трябва да падне/,а е на 70 градуса.Има ли възможност да са се изместили центровете на дадената стрелка?И какви са пътищата от тук нататък?

Потребителски аватар
dantcho
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 1998

Re: Изместени позиции на стрелката на температурата? Passat B5

Мнениеот dantcho » Пон 16 яну 2012 9:18

При мен се получи същото миналата зима, но заради паднал акумулатор и стрелките на температурата и резервоара се бяха завъртели на 90 градуса (сочеха надолу :) ) Покарах колата докато загрее добре и вътре, угасих я, включих я веднага на контакт и проблема изчезна от само себе си. Стрелките прещракаха веднъж и се върнаха на мястото си. Дано и при теб се оправи така. Пробвай и ти да я загрееш отвътре. В крайна сметка някой друг литър гориво е нищо, сравнение с други манипулации, които си мисля, че би трябвало да се предприемат. Успех, колега.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Пон 16 яну 2012 12:54

Без да пренебрегвам мнението на Данчо,ако наистина не се оправи от само себе си, следва разглобяване на таблото.Вероятно сглобката между оста и леглото в стрелката се е поразхлабила и стрелката се е изместила спрямо оста си.Следва отваряне на таблото и фиксиране на стрелката в първоначално положение - секундно лепило?

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Пон 16 яну 2012 16:36

Колегата Данчо е прав....Така и се получи,но с малко повече интервенции.Описвам проблема обстойно за да имат и другите колеги отлична представа за случилото се.Колата днес я карах както всеки ден.Нищо не се промени.Махнах таблото с уредите,и така и така беше в ръцете ми си го почистих.Пипнах с ръка стрелките.......и си ги мърдах както на мен ми е удобно.След като започнах да сглобявам при поставянето на двете букси зад таблото стрелките се изравниха в перфектното положение за тях.Покарах колата и всичко си работи по перфектният начин.Радвам се,че нещата си дойдоха на мястото......Благодаря на всички колеги отзовали се с мнения и съвети.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5 изместени позиции на стрелката на темп. - решено!

Мнениеот mili 75 » Пон 16 яну 2012 18:30

Чудя се дали ако се пуснат едни аутпут тестове на аналоговите инструменти с ваг-ком, няма да се оправят нещата, аз лично така бих процедирал преди да разглобявам.

Върни се в “Passat”