Рециркулация на въздуха само в купето-има ли такава опция Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Рециркулация на въздуха само в купето-има ли такава опция Б4

Мнениеот doktora » Вто 17 яну 2012 10:33

Здравейте колеги!
Карам Пасат 94 година, без климатик и от много време съм се чудел, защо нямам опцията съответно и бутон за рециркулация на въздуха само в купето? Всъщност не знам и Пасатите с климатик дали имат тази екстра ... :?:

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Re: Рециркулация на въздуха само в купето-имате ли такава опция?

Мнениеот genov1 » Вто 17 яну 2012 10:49

Има една клапа на пасатите която затваря въздуха който влиза отвън, тя се задейства като завъртиш врътката за степените на вентилатора на обратно

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 17 яну 2012 12:10

За много години.
Моделите без климатик/троник нямат клапа за затваряне притока на външен въздух и циркулация само в купето. Самото тяло на парното е различно и вентилатора е разположен под прав ъгъл в него, а не хоризонтално.

Потребителски аватар
rosen75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen75 » Вто 17 яну 2012 12:16

doktora написа:Здравейте колеги!
Карам Пасат 94 година, без климатик и от много време съм се чудел, защо нямам опцията съответно и бутон за рециркулация на въздуха само в купето? Всъщност не знам и Пасатите с климатик дали имат тази екстра ... :?:

Да колега,имат я (поне моя де...) има един бутон със стрелка в кръг до този за пускане на климатика.Само че сташно ми се запотяват прозорците като я затворя тази клапа зимата :banghead:
П.П. сега се сетих че климатика ми е присаждан,може и да съм те подвел :oops:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Вто 17 яну 2012 15:15

Благодаря колеги!
Стана ми ясно. Научих и друго което не знаех - че дори и да имаше такава екстра, при студено време когато въздуха рециркулира само в купето, тогава се запотяват стъклата, което като се замисля си има своето логично обяснение. А се сетих отново за тази рециркулация точно заради минусовите температури на вън, т.е. мислех си че тази екстра ще е полезна в точно такива мразовити дни за по бързо стопляне на купето. В момента както е минус 6-8 градуса сутрин и при 15 минутно шофиране е почти невъзможно да се стопли хубаво вътре .

Върни се в “Passat”