Счупени зъби на повдигащ мех. на ел. стъкла

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Счупени зъби на повдигащ мех. на ел. стъкла

Мнениеот dancing_niki » Нед 24 сеп 2006 18:08

Здравейте на всички от още един нов потребител!

Проблема ми е следния: на рейката на повдигащия механизъм са счупени последните зъби и стъклото не може да се качи догоре. Незнам вече колко ли не пъти съм го свалял този механизъм, заварявал по каква ли не технология и после съм се мъчил с часове да изпиля зъбите, но пак се чупят. Въпроса ми е има ли някаде където мога да отида да оправят въпростата рейка. Мисля да попитам в Жизет (занимават се основно с ремонт на кормилни рейки) или има един майстор в ТУ, който също работи по кормилни рейки. Или ме насочете къде да го търся механизма, че досега все го нямат по моргите. Колата е Пасат 95', а машинката е предна лява.

Благодаря Ви предварително!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 24 сеп 2006 20:01

Колега по принцип ползвай търсачката за стари теми касаещи твоя проблем.Ето ти един линк,който ще ти помогне най-вероятно:

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 2%E0%ED%E5

:welcome_to_group : vw fen :да: :да:

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Нед 24 сеп 2006 22:06

ми търсих много, даже и това прочетох, но се надявах да има промяна и някой да е измислил решение на въпроса, но... все пак имам надежда, ако не крайния резултат ще е с парите в магазина и........ айдеее

благодаря ти че и ти си се разтърсил за мен и да се надявам, че и някой друг може да помогне с нещо

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 24 сеп 2006 22:12

dancing_niki написа:ми търсих много, даже и това прочетох, но се надявах да има промяна и някой да е измислил решение на въпроса, но... все пак имам надежда, ако не крайния резултат ще е с парите в магазина и........ айдеее

благодаря ти че и ти си се разтърсил за мен и да се надявам, че и някой друг може да помогне с нещо

Колег адо колкото знам има колеги който са наварявали такъв механизъм и се е получило,такаче непречи да пробваш.
Амежду другото ако искаш имам механизъм с моторче комплект за В3 пр.ляво ако искаш пиши.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 24 сеп 2006 23:30

От В3 стават но с много доработки.Тези дни получих едни от Leatadjanta ,но се наложи да му ги върна,защото не ми се правиха доработки .Тези от В3 са на шпилки а на В4 са с болтове и трябваше мн да се дупчи.Но на пръв поглед всичко си беше по местата и можеше да се направи конверсията.

Мързела е велика сила.

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Пон 25 сеп 2006 16:21

Колега, дано не съм лош пророк, но доработките не вършат работа. Или ново, или оригинално втора ръка. Имах същия проблем като теб, наварявах зъби (чупят се), търсих по морги и накрая купих нов механизъм. И забравих за проблема. Надявам се да си по-късметлия и да намериш свестен механизъм по моргите. Успех.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Пон 25 сеп 2006 17:20

много благодаря на всички за отговорите, стигам до извода, че ще се поровя още малко по моргите, след което идвам на варянт обръщане на рейката и последна спирка Стиви Ауто, а ако през това време някой измисли нещо или му попадне механизъм го купувам веднага

още веднъж благодаря ВИ!

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Пон 25 сеп 2006 18:53

Vasseto написа:От В3 стават но с много доработки.Тези дни получих едни от Leatadjanta ,но се наложи да му ги върна,защото не ми се правиха доработки .Тези от В3 са на шпилки а на В4 са с болтове и трябваше мн да се дупчи.Но на пръв поглед всичко си беше по местата и можеше да се направи конверсията.

Мързела е велика сила.

Баце мойте искрени извинения ,но май нестава,защотомоторчето при В4 е с чип за управление,докато при В3 е само моторче с "+" и "-" :wink: :wink: :wink:

Върни се в “Passat”