Спирачки
Спирачки
Интересува ме при наличие на ABS спирачките държат ли по-здраво отколкото без ABS. Т.е. освен анти-блокиращата функция има ли други подобрения в силата на стягане или ако не се стига до задействане на ABS спирачките са същите като обикновените на VW?
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
Има разлики в двете системи.АБС прави спирането по-оптимално и може да се каже, че "не държат по-здраво ", а разпределят спирачното усилие така, че колелата да не изгубят сцепление с пътната настилка ( да не блокират).Ако натиснеш по-здраво педала и системата отчете. че спирачното услие е по-голямо от нобходимото и "бута" педала.
Накладките и спирачните апарати мисля, че са същите.Със сигурност има разлика в спирачните помпи.АБС системата има датчици, както и електронен блок за управление.
Накладките и спирачните апарати мисля, че са същите.Със сигурност има разлика в спирачните помпи.АБС системата има датчици, както и електронен блок за управление.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
bobcho написа:Има разлики в двете системи.АБС прави спирането по-оптимално и може да се каже, че "не държат по-здраво ", а разпределят спирачното усилие така, че колелата да не изгубят сцепление с пътната настилка ( да не блокират).Ако натиснеш по-здраво педала и системата отчете. че спирачното услие е по-голямо от нобходимото и "бута" педала.

Всичко е абсолютно така.

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
bobcho написа:...
Както в 99.999...% от случаите съм съгласен с това, което колегата bobcho е написал, но, Бобчо, май не това питаше човекът.
Не, не държат по-добре тези, които са с ABS, колега. Само правят спирането по-сигурно, като пречи да ти блокира някое от колелетата. Иначе, ако не се стигне до сработването му, резултата е един и същ.
- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Значи преди карах една Вектра с АБС и на асфалт с голяма скорост рипам здраво на спирачките и пускам волана - спираше перфектно - без абсолютно никакво отклонение в ляво или дясно! Обаче зимата си е е.... мамата - все едно карам шеина -никво спиране задеиства се абс при малко по-силно усилие и.....
Маи бях чувал че се регулира абс-то за каране в зимни условия - ама това е в белите страни май....

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
MobilLife написа:- все едно карам шеина -никво спиране задеиства се абс при малко по-силно усилие и.....Маи бях чувал че се регулира абс-то за каране в зимни условия - ама това е в белите страни май....
И без ABS е щяло да бъде шейна, повярвай ми!

Аз не съм чувал за реглаж, но определено не съм чувал всичко, така, че не споря!
А кога е неефективен... или по-скоро, кога пречи... ми според мен, Докторе, само когато си решил да подпалваш гумите при спиране, защото ти ги разблокира