питане за пасат Б5 1,8Т AEB - газификация
-
- Автомобил:
- Двигател:
питане за пасат Б5 1,8Т AEB - газификация
здравейте колеги имам питане относно компютъра на пасат б5.Поради проблем с газовия инжекцион газаджията ме убеждава че трябва да ми сложи реле за ресет на компютъра и при всяко палене да се рестартира компютъра на колата.Питането ми е това рестартиране няма ли да доведе и до други нежелани последствия като нулиране на километражите и данните от борд компютъра и най вече ме плаши това че може да се загубят настройките и на дроселовата клапа.Обясниха ми че при рестартиране на компютъра ще се разбазика дроселовата клапа.Става въпрос за пасат б5 1.8 турбо АЕБ код на мотора автоматик.От полза са ми всички ваши мнения и предположения.Мерси предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: питане за пасат Б 5
з съъм с Б4 и за това може да те излъжа.Но съм и с ресетнат комп.Това което знам е,че за да не се ресетва компа се слага емулатор/симулатор/,който на газ изключва ламбда сондата.При мен обаче не се получи,понеже трупах грешки и от дюзата,за това вече 7 години карам и с двете-ресет и емулатор.По добре попитай друг газаджия и не им давай да дрънкат много да ходиш дето са ти я правили.На мен един ми я слага,посл друг ми я ресетна.За целта просто му казах"за това идвам при най-добрия" и оня онемя 

-
- Автомобил:
- Двигател:
мерси за мнението колега мен това което най много ме притеснява е дросел клапата да не губи настройки при ресет и после да трябва да се адаптира.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно за нея съм сигурен,при мен де,че обучението и не се губи от ресета.За пример давам че я разбутах и колата определено промени някои характеристики.Мисля да ходя да я обуча на пролт,че като минавам преглед ще покава много големи емиси на СО2,а после пак ще я разбутам.Това значи,че ресета не и оказва влияние на обучението.Но е хубаво да потърсиш друго мнение,понеже често ме обвиняват,че пиша глупости....
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Според мен е добре да ти оправи инжекциона и да не ти базика компютъра на колата.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Я пък този, моя газаджия забравил за ресет релето
.
Смени газаджията!

Смени газаджията!

-
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е отстранен.След ресет на борда всички показатели вече си показват правилните стойности.явно нещо е било набило грешка и оттам се е шашкал бензиномера.Това си има и положителната страна.ХА ХА от страх да не остана без бензин съм натрупал 45л в резервоара.Мерси за съветите колеги и успех на всички.