проблем с вратите на b3
проблем с вратите на b3
колеги имам следният проблем:при тая кучешка студ като отворя вратата на b3 не мога да я затворя,налага се да свалям дръжката и да бутам нагоре лостчето.няма ли някакъв спрей с който да напръскам механизма за да не ми задава ядове?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: проблем с вратите на b3
Капачка антифриз, ВД40, силиконов спрей, машинно масло
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Капачка антифриз, ВД40, силиконов спрей, машинно масло
[list=][/list]

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Би трябвало след като я запалиш колега и се постопли вътре да се оправят вратите, поне при мен е така.
При теб поне тогава оправят ли се или изобщо не "ловят"?
При теб поне тогава оправят ли се или изобщо не "ловят"?
правиш една обиколка по уплътнението на шофьорската ти врата поне с вд-40 и ти гарантирам,че няма да имаш проблем с отварянето колега,както и ако напоиш качествено дръжката си отвън да не заледява, и отстрани през механизма отгоре и отдолу да го удавиш както се вика
някой може да ме нападне за това,че вд-то можело да навреди на уплътненията на вратите,но като се отвори 2пъти замръзнала пак се еба*ат уплътненията ,така че .. все 1

някой може да ме нападне за това,че вд-то можело да навреди на уплътненията на вратите,но като се отвори 2пъти замръзнала пак се еба*ат уплътненията ,така че .. все 1

Колеги НЕ пръскайте с ВД-40 то е хигроскопично и на следващият ден ще е по трагично, ВД-40 се използва само за почистване и след това се смазва с друго масло било то и двигателно.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Вътре се е напълнило със всякакви боклуци - прах, стара смазка и какво ли още не, овлажнява се и замръзва. Лек - напръскваш с обезмаслител, раздвижване, за да се махнат насъбралите се боклуци, и обилно измиваш, изчакваш да изсъхне и смазваш с масло и всичко ще е ок! Само трябва да съобразиш времето и температурите. Успех! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема се решава с Меглио..... и аз не вярвах ,но миналата година пробвах и ето...
Пръскаш механизма,който затваря вратата добре,така че да изтече всичката гадост,която е вътре и после няма да имаш проблеми със затварянето 

колеги,изхабих 1спрей със смазка на етикета пише,че е на силиконова основа и предпазва уплътненията,напръсках и механизмите-мале що боклук изтече не е истина.сега остава да видя дали ще има ефект. 

колега ботев,сега бях долу и си отворих колата след 4дни без да я пипвам.повтарям без да я пипвам.проблем имах с ключалката да завъртя ключа.завъртях ли го,дръжката се дръпна малко по-трудно,но там където третирах с вд40 (моята врата) не беше залепнала грам,докато другата едвам я отворих с бутане отвътре и дърпане отвън.не ангажирам никой с моя метод,но аз го споделих,защото при мен работи
това с меглиото ме замисли и мисля тези дни като се постопли да промия механизма на моята врата и да напоя вътре колкото мога

това с меглиото ме замисли и мисля тези дни като се постопли да промия механизма на моята врата и да напоя вътре колкото мога

-
- Автомобил:
- Двигател:
пръскаш с WD-40 механизма и нямаш проблеми. изпробвано!
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
ВД 40 за механизмът и някакъв друг на силиконова основа за уплътненията.
За уплътненията ползвам и парафин течен. Забърсвам и мажа. Живея във Витоша. Не е хич студено:)))
За уплътненията ползвам и парафин течен. Забърсвам и мажа. Живея във Витоша. Не е хич студено:)))
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Ако говорите за бравите то в тях никакви смазки понеже в чистата ни страна по смазката като се полепи прахоляк и всякакви боклуци следващата зима отново всичката тази гняс отново замръзва. Аз лично проблема си решавам със спрей за карбуратори, защото хем почиства и обезмаслява, хем след това се изпарява. Не мога да кажа обикновенните битови обезмаслители дали ще се изпарят при минусовите температури или част от водата в тях може пак да замръзне.
- sladura2206
- Автомобил:
- Двигател:
Купи си ТЕЧЕН ПАРАФИН с една спринцовка в ключалките и с някаква гъбичка например от ЛУСТРО намажи уплатненията аз така направих и нямам проблем всичко ще ти струва не повече от 2лв Успех колега