Странни удари в двигателя

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Странни удари в двигателя

Мнениеот niviat » Чет 28 сеп 2006 11:45

Колеги , да ви помоля за съвет - вчера паля двигателя ABS 1.8 Mi и чувам някакви много тихи плътни ( глухи ) удари в двигателя , които изчезнаха след около минута - две след като позагря мъничко и двигателя си заработи нормално. Също кото че ли не работеше и съвсем равномерно отначало.Вярно не бях палил двигателя 3 дни .
Притеснявам се да не са лагери или някой бутален болт , но пък лампичката за масло не ми свети , нито присвятква при работа .При форсиране на двигателя мисля че тези удари изчезваха . Дайте съвет какво да правя .

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Чет 28 сеп 2006 12:01

Колега най-вероятно това са хидравличните повдигачи. Няма повод за притеснение. Почти на всички така ни потракват още при първото палене сутрин особено в по-студеното време, а и като не е карана колата няколко дни както при теб. Важното е почукването да е само няколко секунди, а не да продължава по-дълго или да го има и в движение. Според мен най вероятно е това но все пак трябва да се чуе де.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 28 сеп 2006 12:12

slav написа:Колега най-вероятно това са хидравличните повдигачи.

И аз това щях да предположа, но при мен не са глухи ударчетата, а са си доста остри, почти звънтящи или по-точно, чукащи... :dontknow:

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Чет 28 сеп 2006 13:05

radotom написа:
slav написа:Колега най-вероятно това са хидравличните повдигачи.

И аз това щях да предположа, но при мен не са глухи ударчетата, а са си доста остри, почти звънтящи или по-точно, чукащи... :dontknow:

Съгласен съм ,
шумът от хидр. повдигачи е " остър " , но в моят случай шумът е съвсем друг . На 100% съм сигурен че не е от повдигачите ,поне този шум ми е до болка познат ( от сарото Голфче ).

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 28 сеп 2006 19:42

ми според мен колега не се чуди, ами го карай някъде, където разбират, да не стане по-дебела работата.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 28 сеп 2006 21:33

Колега щом кажи речи мислиш че не са повдигачите,то тогава може да се окаже че е някой бутален болт или па не дайси боже клапан..... :dontknow:

Скоро сменял ли си ангренаж........ :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Пет 29 сеп 2006 8:07

MITKO_DVD написа:Колега щом кажи речи мислиш че не са повдигачите,то тогава може да се окаже че е някой бутален болт или па не дайси боже клапан..... :dontknow:

Смених ангренажният ремък и ролката преди 3000 км , но скоро нали сменях гумички на клапаните ( два пъти ) та при втората смяна " майстора " не беше опънал ангренажа и мисля си че имаше прескочил зъб на междинният вал щото колата въобще не вървеше та се наложи да давам предварение от делкото . Завяртях го на около 5 мм и сега колата бяга.Но не съм сигурен дали другата центровка е наред , защото на маховика видях два белега - една черта и малко след нея "О".При мен белега на разпределителният вал ( шайбата ) съвпада с чертичката от маховика. Дали трябва да е така?
Вчева след работа палих двигателя - никакъв подобен шум. Всичко си беше ОК , но въпреки всичко се притеснявам и мисля да отварам картера да поогледам.

Boro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boro » Съб 30 сеп 2006 8:59

0-та ти е горна мъртва а другата чертична е предварението. Виж си как ти е зацепен ремъка по всичките валове.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 30 сеп 2006 16:34

При мен също ги има - глухи едва доловими, предполагам, че е нещо от ауспуха или накъде по изпускателната система... дум дум ей такова нещо, особено на 1500 оборота, ама много нищожно и едва доловимо... И мисля, че не съм ги чувал скоро, откакто смених гърнетата...

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Съб 30 сеп 2006 22:08

Може да са детонации.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 01 окт 2006 16:53

niviat написа:
MITKO_DVD написа:Колега щом кажи речи мислиш че не са повдигачите,то тогава може да се окаже че е някой бутален болт или па не дайси боже клапан..... :dontknow:

Смених ангренажният ремък и ролката преди 3000 км , но скоро нали сменях гумички на клапаните ( два пъти ) та при втората смяна " майстора " не беше опънал ангренажа и мисля си че имаше прескочил зъб на междинният вал щото колата въобще не вървеше та се наложи да давам предварение от делкото . Завяртях го на около 5 мм и сега колата бяга.Но не съм сигурен дали другата центровка е наред , защото на маховика видях два белега - една черта и малко след нея "О".При мен белега на разпределителният вал ( шайбата ) съвпада с чертичката от маховика. Дали трябва да е така?
Вчева след работа палих двигателя - никакъв подобен шум. Всичко си беше ОК , но въпреки всичко се притеснявам и мисля да отварам картера да поогледам.

А да са ти развивали болта на коляновия вал да свалят ангренажното колело да сменят семеринга :roll: колега питам те щото аз така имах едно чукане до момент ав който ми се скъса този болт при 120 km/h имам пусната тема за това приживяване,така че ако са ми пиши :wink:

Върни се в “Passat”