Свети лампата на Airbag на Б4 1,8

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Свети лампата на Airbag на Б4 1,8

Мнениеот milen_1975 » Вто 09 ное 2010 1:20

Колеги, започна да ми свети от известно време лампата на айербега! Светва 10 - 15 сек след запалаване! Гася двигателя и паля наново, всичко е "ОК" тръгвам и по някое време примерно след 5 - 10 мин забелязвам в движение, че лампата пак свети! Откачвах плюсовата клема на акомулатора за няколко минути да не би компютъра да дава грешка но резултат никакъв!
Кутията на лентовия кабел, под айербега на волана ми е от Голф 3, че миналата година след смяна на рейка, един "дърводелец" се опита да ми презацепи волана, че беха го зацепили на криво и ми скъса лентовия кабел! Нема значение, еднакви са лентовите кабели и на Б4 1,8 и на Голф 3 1,8. След това не сам имал никъкви проблеми до сега!
И още нещо!
Преди месец на паркинга на кино Арена Младост 4 един ми зажули предната броня странично от ляво на дясно! Последиците не бяха, кой знае къкви: счупи ми десния мигач на бронята и декоративната плочка, която имитира халоген и пластмасовата рамка на табелата на номера! Има и незначително нагъване на бронята под десния мигач точно, но почти не се забелязва!
Та искам мнение, дали проблема е от това зажулване, или е от смаяната на лентовия кабел преди 1,5 год??? Дали не е засегнат някой от датчиците по бронята, ако знаете, къде точно стоят???
Извинявам се за дългия ферман! :banghead:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Свети лампата на Airbag на Б4 1,8

Мнениеот pas1.8mi » Вто 09 ное 2010 10:18

Колега,първо на диагностика пък после ще го мислим!Има вероятност и този кабел да се е прекъснал!Може проблема да е в другия Еърбег! :roll:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 09 ное 2010 11:11

Да колегата е прав за първата стъпка - диагностика. Иначе тази тема viewtopic.php?f=5&t=37977&start=30&hilit=Air+bag е по въпроса.
Провери на канал или друго подходящо място дали е добре защипан куплунга датчика, намира се по спомен от дясно на бронята, върху металната основа.

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Мнениеот milen_1975 » Сря 10 ное 2010 15:20

Благодаря колеги, ще ида на диагностика и след това ще го милслм! :D

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Нед 13 мар 2011 22:26

Здравейте колеги :) Зачудих се, тъй като съм слушал, че на еър - беговете има едни "джаджи" наречени пиропатрони или нещо такова освен ако аз не съм разбрал нещо както трябва. Та питането ми е като паля - светва лампичката за еър - беговете, и след секунда си изгасва, както и на Б4 - ката на баща ми. Това значи ли че всичко е наред? Или трябва да ида някъде да ги погледнат, и да съм сигурен че работят :)

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 14 мар 2011 8:24

като начало е"добре" ! но потърси една жълта лепенка около вратите и там пише кога са монтирани и колко е гаранционния срок на беговете!и направи извод!обикновено е 10години!

Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Пон 14 мар 2011 8:27

rudoni написа:като начало е"добре" ! но потърси една жълта лепенка около вратите и там пише кога са монтирани и колко е гаранционния срок на беговете!и направи извод!обикновено е 10години!

и аз знам че е 10 години, но такава лепенка не съм виждал :) доста съм се ровил по колата, но такова не съм виждал :)

Потребителски аватар
ivanoid
Автомобил:
Двигател:

Свети лампата на Airbag на BORA

Мнениеот ivanoid » Сря 22 юни 2011 20:59

Здравейте, за да не отварям нова тема ще пробвам да си отстраня повредата тук.Прочетох доста теми и не намирам моя проблем.И на мен ми свети Air Bag-a още като си купих колата VW BORA.Колата е удраня отпред, странично.Ходих по диагностики.Само ми вземат парите и се чешат по главите.Немогат да се свържат с Air Bag-a казват всички.Дали проблема не е в ECU за управлението на Air Bag, който след удара не е сменен.Става ли от др кола само го подменям или нещо трябва да се обучава или и аз си нямам на идея.Може и глупости да говоря (извинявам се предварително)
Поздрави

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Свети лампата на Airbag на BORA

Мнениеот taran » Чет 23 юни 2011 21:23

ivanoid написа:Здравейте, за да не отварям нова тема ще пробвам да си отстраня повредата тук.Прочетох доста теми и не намирам моя проблем.И на мен ми свети Air Bag-a още като си купих колата VW BORA.Колата е удраня отпред, странично.Ходих по диагностики.Само ми вземат парите и се чешат по главите.Немогат да се свържат с Air Bag-a казват всички.Дали проблема не е в ECU за управлението на Air Bag, който след удара не е сменен.Става ли от др кола само го подменям или нещо трябва да се обучава или и аз си нямам на идея.Може и глупости да говоря (извинявам се предварително)
Поздрави

А,сигурно ли е,че имаш еърбеци,щото понякога лепят волана и таблото,и к`ви ли не простотий.За Рено знам,че се сменят еърбеговете,централата и датчиците.При ФВ,мисля че се сменят еърбеците и на диагностика се чистят грешките.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Чет 23 юни 2011 21:44

Те какво пише у АutoData
Черно на бяло след близка среща от 3-ти вид да СЕ СМЕНИ контролера на беговете.
Прикачени файлове
SRS Airbag info.jpg

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 27 юни 2011 16:11

Здрасти Колега!
Не знам дали си успял да се справиш проблема, но аз преди време имах сходен проблем и в крайна сметка го реших като смених пиропатрона и лентовия кабел, тук можеш да прочетеш повече: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=214715
По автоморгите продават въздушната възглавница с пиропатрона + лентовия кабел за 35-40 лв.
Успех!

Потребителски аватар
wartime
Автомобил: VW Passat B4 Variant
Двигател: ABF 1994

Мнениеот wartime » Съб 18 фев 2012 8:56

Колега doktora,прочетох темата от линка,дали го има този лентов кабел нов?Нещо не можах да го намеря в етка?при мен от седмица при въртене на волана излизаха някъкви пукащи звуци,вчера го свалих и лентовия кабел беше станал на конфети,но не ми свети лампата на еърбега,сигурно е изгоряла.Гледах я самата лампа в модулчето на таблото- с онези малки и редки крушки като на дисплея на климатроника е.Странното е че кутията зад волана в която се намира лентовия кабел беше пълна с нещо като хартия.Незнам дали я няма отделно,или отивам на нов волан?За сега съм отрязал лентовия кабел и пластмасовите ленти които го насочват,че бяха се смачкали.Благодаря предварително!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 18 фев 2012 9:30

Можеш да си купиш и само лентовия кабел!От авто-морга,разбира се...

Върни се в “Passat”