Проблем със запалването Б2

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vladaeca
Автомобил: VW Passat B5 4Motion
Двигател: ADR 98
Контакти:

Проблем със запалването Б2

Мнениеот vladaeca » Пон 24 юли 2006 15:11

Здравейте приятели от 2 седмици съм притежател на пасат Б2 GT 1,8 1987 г. (АНТИКА за 500лв това е!). От както съм го взел го оправям и не мога да отстраня един прблем, който ми прави със запалването. Запалва перфектно, работи супер добре и когато загрее(80-90градуса) изгасва и докато не истине не иска да запали. Проверих всичко, ток от бубуната, ток на свещите, всичко е ОК, но не иска и не иска.
Това нещо го прави и на газ и на бензин. Двигателя е инжекцион но не съм сигурен дали не е механичен инжекцион.
Присветват лампичките на масло и температура, маслото е сменено, а вода си има. Всичко пробвах и сега вече се чудя дали да не махам инжекциона и да сложа карбуратор!

Дайте съвет.
Възможно ли е да има датчик, който да причинява това побъркване?

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 24 юли 2006 19:55

Определено е възможно!
Виж температурните датчици дали са в ред...

Потребителски аватар
vladaeca
Контакти:

Мнениеот vladaeca » Пон 24 юли 2006 21:04

Преди малко намерих една статия за relearn на компютъра.
Видях че е много важно да се спази строго тази процедура, когато се рестартира компютъра с махането на акумулатора.

Някой запознат ли е с тaзи процедурa???

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 24 юли 2006 21:08

колега проблема е бобина или комутатор успех

Потребителски аватар
vladaeca
Контакти:

Мнениеот vladaeca » Вто 22 авг 2006 23:33

Проблемът със запалването ми е отстранен. Смених инжекционна с карбуратор пиербърг 2Е2 и сега пали без проблем на бензин. Остава да го направя и на газ.

Благодаря за помоща!

Потребителски аватар
vladaeca
Контакти:

Проблемът ми е решен!!!

Мнениеот vladaeca » Вто 03 окт 2006 12:18

<b>Проблемът ми е решен!!!<b>

Един приятел ми препоръча преподавателя в бившето у-ще "Вилхем Пик" или квото и да е там. Каза ми че този човек разбира много а карбораторите ги оправя със затворени очи. Та аз се обадих на човека в събота следобяд и той каза : казвай напрова какъв е проблема. Обясних за какво иде реч и той отсече: " В понеделник 11:00 идваш..." И както разбирате бях там в уречения час. точно в 11:00 ми каза паркирай колата ето там и започваме. Така и стана паркирах колата и изведнъж около колата се струпаха 15 ученика от въпросното училище. Както разбирате започна часът по практика за двигатели с вътрешно горене. В края на часа колата работеше като швейцарски часовник. Дори и бях научил доста неща за карборатора ми. И за капак на всичкото това ми взе 12 лв за работа. Все пак както се сещате в карборатора Пиербърг 2Е2 има 100 детайла за бързи, бавни средни обороти и се наложи да ми смени някои работки но факт е 32лв за ремонт и части. В последствие се оказа че голяма част от майсторите(Хората, които наистина разбират ) са били негови ученици.

е това е Тел : 0888371672 - Милчо Миленков :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Passat”