Пасат В 3 автоматик

Техническа и сервизна информация за Passat
sek.1
Автомобил:
Двигател:

Пасат В 3 автоматик

Мнениеот sek.1 » Пон 27 фев 2012 6:55

Привет на всички ! На скоро се сдобих с Пасат В3 1991 година 2 000 кубика автоматик . Автомобила се държи и изглежда повече от прекрасно за годините си. Има си 4 дискови спирачки работещ АВS 15 цола ляти джанти и още куп глезотии мощния двигател му дава много добра динамика дори и на газ . Единственото което ме притеснява малко е автоматичната предавателна кутия . Карал съм автоматици на Мерцедес и Митсубиши но за автоматиците на VW просто не знам нищо . Какво трябва и не трябва да правя с него за да не го повредя в близко бъдеще ?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат В 3 автоматик

Мнениеот zfa159 » Пон 27 фев 2012 14:08

Да ти е честита и със здраве да си я караш,както и добре дошъл в нашата секта mhihi heavy metal zork
За самият автоматик - сменяш му на време маслото и филтъра при човек,който знае какво и как да прави и нямаш проблеми с него,доста елементарен автомат е,доста здрав,няма нищо сложно по него и не изисква особени грижи и даден тип шофиране (не е типтроник).Ремонтира се лесно и бързо,има части за него,както и кутии 2-ра ръка,ако се счупи непоправимо :)
За самата кола - поддръжка му е майката,иначе е практически неразрушима,освен ако зорлем не се опитваш да я потрошиш :) Частите са и евтини,въпросът е да си сменяш, каквото има, на време а не да я караш до последно.
Щом си я взел скоро,смени и ремъци,ролки,масло,филтри на двигателя,смени маслото и ф-ра на автоматика,огледай ходовата част,маншоните на каретата,спирачните тръбички (склонни са да гният на някои места) и други подобни неща (спирачни маркучи,дискове,накладки,тмапони по ходовата част,тампони по двигателя и т.н.)
При дискове отзад,най-честия проблем е с ръчната - или не работи или пък колата остава на ръчна,след като си я дърпал - това е масов проблем за модела,оправя се с ремонт на задните спирачни апарати (почиства се,сменят им се гумичките и т.н. и стават като нови),когато се наложи или пък профилактично.
Не на последно място - АБС-ът на В3 е по-скоро антиспирачна система,от колкото да ти помага и някой ден ще се опита да те убие,хубаво е да го знаеш.Има много изписано по темата,ще останеш учуден колко е неефективен при екстремно спиране.Помисли за смяна с по-модерния,както направихме вече няколко човека от форума с В3-ки,има уникално добър ефект по повод ефективността,а и опростяваш системата (твоят е изцяло електрически и ако изгори ел. помпа или се прецака ел. датчик или самия АБС или ти изгори предпазителя дори,както си караш,забрави за спиране...т.е. ще спреш де,ама в нещо друго) :)
Ако имаш климатик или климатроник,ще съм ти още по-полезен :deal
Общо взето е това,ако имаш някакви други въпроси,питай,ще помагаме,с каквото можем :)
:beer

sek.1
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат В 3 автоматик

Мнениеот sek.1 » Пон 27 фев 2012 19:49

То аз одавна съм в сектата . Една от първите коли на които се качих навремето като взех книжка през 1988 година беше VW Бийтъл на вуйчо ми . После през 1991 година за 300 марки си купих Пасат В1 след него и Голф 1 . После знаеш в търсене на меката возия вятъра ме отвя в братството на хидравличните ситроени . А сега по необходичост минах на ван защото с две малки деца стандартното комби идва малко . Тоя Пасат ръчна и сега няма. Като се постопли времето ще я отворя отзад да видя какво е положението беля работа трябва да търся стругар да ми престърже дисковете :D . За сега спира много добре от време на време примигва лампата на АВSа . Не може ли да се сложи обикновенна спирачна помпа и да се премахне целия АВS? Аз като машинен инженер съм привърженик на простите технически решения. Взехме пасата за служебен да си караме матерялите с него и да имаме резервна кола като някой закъса с неговата .

Върни се в “Passat”