Чува се някъде отзад. Или около бутилката която е на мястото на резервната гума, или някъде под колата около ауспуха. Не можах да определя от къде. Започвам да го чувам около минута след като запаля колата( елспериментите гои правих след като бях изминал 30 тина километра - така че не мога да кажа дали при студен двигател е същото). Започва слабо но след малко вече е съвсем отчетливо. Чува се и на газ и на бензин. Ако колата е само на контакт без да съм запалил - не го чувам. Мислех си нещо за бензинова помпа ама не знам дали работи само на контакт без да е запалена колата....
Колата е Пасат комби РП - 91 г.
Странно жужене - поне за мен
Като за начало имаш ли бензин?
Според мен това е бензиновата помпа ама не мога да се сетя дали беше външна на тоя пасат ако е външна и разбираш малко ти трябва канал, махаш буксата на помпата, палиш на гас и чакаш ако всичко е мирно и тихо значи е от помпата, тогава си слагаш буксата и си караш докато не се преебе тотално помпата, важно е също и винаги да имаш бензин в резервоара защото, ако нямаш, и не си спираш помпата отделно, а ти явно не я спираш, се прецаква помпата, и почва да ручи или да не работи. Ако си с вътрешна помпа (в резервоара) тогава ти трябват малко усилия да стигнеш до резервоара отгоре и пак махаш буксата и тестваш.
Бе общо взето иди на майстор да ти каже ама да е някой дето си знае работата и да не ти земе 100лева за 2 минути слушане на жужене.
Според мен това е бензиновата помпа ама не мога да се сетя дали беше външна на тоя пасат ако е външна и разбираш малко ти трябва канал, махаш буксата на помпата, палиш на гас и чакаш ако всичко е мирно и тихо значи е от помпата, тогава си слагаш буксата и си караш докато не се преебе тотално помпата, важно е също и винаги да имаш бензин в резервоара защото, ако нямаш, и не си спираш помпата отделно, а ти явно не я спираш, се прецаква помпата, и почва да ручи или да не работи. Ако си с вътрешна помпа (в резервоара) тогава ти трябват малко усилия да стигнеш до резервоара отгоре и пак махаш буксата и тестваш.
Бе общо взето иди на майстор да ти каже ама да е някой дето си знае работата и да не ти земе 100лева за 2 минути слушане на жужене.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
°niksi° написа:joro_kem написа:споко, менбензиновата ти помпа работи и само при подаден контакт!
При подаден контакт бензиновата помпа не трябва да работи. Включва само за около секунда и спира.
май съм се пообъркал снощи... нали съм бивш фордаджия - там е така, но при народната кола помпата наистина спира да нагнетява, ако не запалиш. извинявай, колега спокомен.