Странно жужене - поне за мен

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
spokomen
Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
Контакти:

Странно жужене - поне за мен

Мнениеот spokomen » Пет 29 сеп 2006 20:00

Чува се някъде отзад. Или около бутилката която е на мястото на резервната гума, или някъде под колата около ауспуха. Не можах да определя от къде. Започвам да го чувам около минута след като запаля колата( елспериментите гои правих след като бях изминал 30 тина километра - така че не мога да кажа дали при студен двигател е същото). Започва слабо но след малко вече е съвсем отчетливо. Чува се и на газ и на бензин. Ако колата е само на контакт без да съм запалил - не го чувам. Мислех си нещо за бензинова помпа ама не знам дали работи само на контакт без да е запалена колата....
Колата е Пасат комби РП - 91 г.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 29 сеп 2006 21:04

споко, мен :) бензиновата ти помпа работи и само при подаден контакт!

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 29 сеп 2006 22:08

joro_kem написа:споко, мен :) бензиновата ти помпа работи и само при подаден контакт!

При подаден контакт бензиновата помпа не трябва да работи. Включва само за около секунда и спира.

GDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GDI » Съб 30 сеп 2006 0:08

Като за начало имаш ли бензин?
Според мен това е бензиновата помпа ама не мога да се сетя дали беше външна на тоя пасат ако е външна и разбираш малко ти трябва канал, махаш буксата на помпата, палиш на гас и чакаш ако всичко е мирно и тихо значи е от помпата, тогава си слагаш буксата и си караш докато не се преебе тотално помпата, важно е също и винаги да имаш бензин в резервоара защото, ако нямаш, и не си спираш помпата отделно, а ти явно не я спираш, се прецаква помпата, и почва да ручи или да не работи. Ако си с вътрешна помпа (в резервоара) тогава ти трябват малко усилия да стигнеш до резервоара отгоре и пак махаш буксата и тестваш.
Бе общо взето иди на майстор да ти каже ама да е някой дето си знае работата и да не ти земе 100лева за 2 минути слушане на жужене.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 30 сеп 2006 6:27

°niksi° написа:
joro_kem написа:споко, мен :) бензиновата ти помпа работи и само при подаден контакт!

При подаден контакт бензиновата помпа не трябва да работи. Включва само за около секунда и спира.

май съм се пообъркал снощи... нали съм бивш фордаджия - там е така, но при народната кола помпата наистина спира да нагнетява, ако не запалиш. извинявай, колега спокомен.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 03 окт 2006 9:01

И на фолксвагените и на опелите помпата на контакт работи само за малко.Или ти свири нещо от аспуха или от помпата.Запали колата и вдигни задната седалка- шума трябва да се чува по силно, ако е от помпата.На газ и на бензин помпата винаги си върти.

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Вто 03 окт 2006 18:31

kaloyan22 написа:На газ и на бензин помпата винаги си върти.

Зависи как му е направена газовата, може захранването на помпата да се прекъсва при работа на газ.

Върни се в “Passat”