Нищо не ви разбрах,егати филма,човек неможе да пита нищо,единия се кефил на изказването на другия,а аз ви питах просто едно нещо,как се центрова делкото.Благодаря ви за изчерпателните отговори.
radotom според мен е точно така,бензина също е много важен,ако не си на точната центровка,компа се шашка и се опитва да ти оправи бакиите ама нестава,има странични ефекти,дупки по буталата,проблем с газоразпределението от голямо предварение и...Поздрави.
пасат 1,8 абс-проблем с центровката на делкото-решено
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат 1,8 абс-проблем с центровката на делкото-решено
Последна промяна от janko_danev на Пет 06 апр 2012 20:35, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Е, нали каза, че ти е оправена центровката? Така или иначе си дал парички на някой мастер, няма лошо. Доволен си от резултата, това е по-важното. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега реших си проблема,просто ми е интересно,затова питам,това е много важно според мен.Като отидеш на сервиз и ти разбазикат колата и ти ще питаш.Колата в момента се държи добре,доволен съм,просто изках да изясня за тия градуси,може да е в помощ на други колеги.Като ми помогнат на мен,аз утре на друг и според мен затова е форума.
rudoni написа:защо не попита майсторът си , а се обръщаш към нас?!той да даде най- точния отговор!наистина ,интересно е да разберат хората !
janko_danev,защо не цитира последните ми думи ?хората да разберат!
аз съм от МАЙСТОРИТЕ дето ви скубят ,съдират кожи и т.н.и знам отговорът на питането ти.но тук форумът не е за това и аз за това те препратих при майсторът ти да ти обясни!а ти питаш тук! защо не попита чичко Гугъл ?има много писано!
а накратко-двете горива са с различни физико - химични свойства!и за изгарянето на 1 кг гориво е необходимо определено количество (кг)възух и съответно време за изгаряне. LPG е по енергийно гориво(сравнено с бензина около 116-118 октана) и му е необходимо повече време за да изгори напълно и да образува необходимите газове ,задвижващи механизмите.за това преместваме ъгълът на запалване напред (преди ГМТ) за да се осигури това по ранно запалване на газово горивната смес и да има ефект от работатат на мотора .но този ъгъл е фиксиран за работата на мотора и на бенц и на газ!за това работи по различен начин на различните горива!а за да работи качествено и на бензин и на газ ,без да се бара постоянно центровката ,се монтират технически средства наречени адванс процесори които се вкл при преминаване на газ за да преместят ъгълът на запалване!
това е наука колега и трябва много да се чете !
както писаха колегите много глупости се пишат тук и аз за това от доста време не бях писал!и май е имало защо!
пожелавам ти много и безаварийни км!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря rudoni сега те разбрах,разбрах за газта,разбрах и за бензина.Човек се учи цял живот,разбрах защо се дава повече аванс за газта,някои неща са ми интересни и затова и аз изкам да науча това-онова.Поздрави.