Датчик за ABS на Пасат В3

Техническа и сервизна информация за Passat
Тониотпони
Автомобил:
Двигател:

Датчик за ABS на Пасат В3

Мнениеот Тониотпони » Пон 09 апр 2012 18:25

Колеги датчика на ABS-а се скапа понеже в магазина ми искат 180 лв. и на мен ми се вижда много скъпо за моята стара кола можете ли да ме информирате дали има взаимно взаимозаменяемост от друг модел или кола, който да е по-евтин и да върши същата работа(колата ми е VW Пасат модел 89-та година).

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Re: Датчик за ABS на Пасат В3

Мнениеот ivchoto » Пон 09 апр 2012 19:04

Колега не сам много компетентен по този въпрос,но мисля че от всеки пасат с ABS производство до "93 година стават. :beer

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 09 апр 2012 21:40

viewtopic.php?f=6&t=246326&start=30
Сори,ама ме мързи да оправям линка.Аз съм пазарувал от там.Заден ляв.Даже за хора,като кажат,че са от форума има отстъпка.Имай впредвид,че 2 употраба почти не можеш да ползваш.В опита да се свали от кола се разрушава и плащаш нещо,което вече не работи.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 10 апр 2012 9:21

Zdravko Zankov написа:......Имай впредвид,че 2 употраба почти не можеш да ползваш.В опита да се свали от кола се разрушава и плащаш нещо,което вече не работи.

Да спомена с един колега как го извадихме задния датчик здрав. Купихме го заедно с главината, с една малка шлайфичка леко по леко рязахме от глевината без да я нагряваме, 2 разреза и се охлаби датчика и излезе здрав и работещ. Неговия стария вече го извадихме на парчета.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 10 апр 2012 16:19

И аз съм вадил заден датчик за АБС-а и си е здрав. Днес го дадох на колегата ivan_velchev от София. Така, че може и втора употреба да си потърсиш с уговорка да го свържеш и пробваш как сработва.
Има разлика между датчиците на Б3 и Б4 в куплунга, свързващ се под задната седалка.

Върни се в “Passat”