Колеги не ми работят отчитането на скоростта и измерването на километрите изминати!
Четох много теми, но никъде не прочетох точно обяснение какво е това жило, къде се откача, къде се закача, сваля ли се таблото или не!?! Навсякъде всеки спореше с друг кое как да стане и нищо конкретно!
Моля ако някой има и снимков материал да слага тук, а ако е нещо което ще ми вземат 10-20 лв в сервиз ме насочете къде да ги търся, а ако е нещо лесно и сам ще се справя! Благодаря предварително!
Извинявам се ако има точно такава тема някъде, но нищо не открих конкретно!
Не ми работи километража! B4 1.8mi 1995г. седан-Решен
- spoocky
- Автомобил:
- Двигател:
Не ми работи километража! B4 1.8mi 1995г. седан-Решен
Последна промяна от spoocky на Пет 27 апр 2012 11:15, променено общо 1 път.
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Не ми работи километража! B4 1.8mi 1995г. седан
От къде си колега ако си от София кажи да го смениме.
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Колега,може да не си със жило,а с датчик на скоростомера.
Имаш Л.С.
Имаш Л.С.

- spoocky
- Автомобил:
- Двигател:
plamen000000 написа:От къде си колега ако си от София кажи да го смениме.
Предполагаш че е скъсано ли?!?
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
spoocky написа:plamen000000 написа:От къде си колега ако си от София кажи да го смениме.
Предполагаш че е скъсано ли?!?
Или се е извадило от гнездото на таблото или се е скъсало, или е запекло в гнездото на скоростите.
- spoocky
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги
беше запекло!
Отстранен проблем
Темата е за триене!!!

Темата е за триене!!!
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Колега темата няма да се изтрие, а ще остане да послужи на хората който са имали същият проблем като теб, като напишат жило за километраж на пасат б4, ще излезе и твойта тема в търсачката в помощ на колеги!
- spoocky
- Автомобил:
- Двигател:
plamen000000 написа:Колега темата няма да се изтрие, а ще остане да послужи на хората който са имали същият проблем като теб, като напишат жило за километраж на пасат б4, ще излезе и твойта тема в търсачката в помощ на колеги!
Еми да взема да кача някоя и друга снимка утре ако не вали, че пак трябва да оглеждам нещата и да продължава натам темата

- spoocky
- Автомобил:
- Двигател:
Ето и снимките на сваленият километраж,
Дупката, която се вижда е зад километража. В коша при двигателя, жилото се вижда как влиза в скоростната кутия и влиза в купето на колата, като за да се откачи от към купето се бърка с ръчичка при апаратите на чистачките и се откача от скобата с подръпване нагоре, след което жилото се издърпва навън към коша при двигателя.Като погледнете жилото се вижда, че то е обвита около метало-пластмасова обвивка и вътре е самото жило... В моя случай с жилото всичко си е ОК!
Да ама къде е проблема?!?
Влизате в купето Сваля се на волана с издърпване коженото бутонче за клаксона, като внимавате да не отскубнете грубо кабелите за клаксона. После с Лула ( мисля че 24
) се развива волана. Махате пластмасите и врътките на парното като някои от тях са с винтчета, така че внимавайте да не счупите пластмасата...
ВНИМАНИЕ: забележете на втората снимка, че съм затворил врътките за парното където има винтчета... Моето падна в улея за парното след което се сетих да затворя капачетата... ( Но завръзвате здраво малко магнитче на връвчица и го пускате в улея и
)
Откачате внимателно всички пластмаси и остава километража. Той е закрепен на 2 винта в горната му част... Копчето за аварийните се маха с издърпване нагоре , а за да излезе спокойно километража го извадете на една страна дърпайки го към пасажерската врата, защото в противен случай може да се счупи лампичката на аварийните. От там се отваря съответните "гледки" - снимки... В моят случай след развивам в страни на километража двете малки винтчета и стъклото пада отделям корпуса и остава платката и циферблатите... При мен се оказа, че пластмасите са стари и се разпаднаха... и Нов циферблат... Сглобяването става по обратният ред. Снимките са засега само на километража, другите ще ги кача по-късно... Успех и дано съм бил полезен... Ако има нещо питайте
http://spoocky.snimka.bg/automobiles/passat-b4-1800m3-90hp.669144.26986549
http://spoocky.snimka.bg/automobiles/passat-b4-1800m3-90hp.669144.26986548
http://spoocky.snimka.bg/automobiles/passat-b4-1800m3-90hp.669144.26986547
Дупката, която се вижда е зад километража. В коша при двигателя, жилото се вижда как влиза в скоростната кутия и влиза в купето на колата, като за да се откачи от към купето се бърка с ръчичка при апаратите на чистачките и се откача от скобата с подръпване нагоре, след което жилото се издърпва навън към коша при двигателя.Като погледнете жилото се вижда, че то е обвита около метало-пластмасова обвивка и вътре е самото жило... В моя случай с жилото всичко си е ОК!

Влизате в купето Сваля се на волана с издърпване коженото бутонче за клаксона, като внимавате да не отскубнете грубо кабелите за клаксона. После с Лула ( мисля че 24

ВНИМАНИЕ: забележете на втората снимка, че съм затворил врътките за парното където има винтчета... Моето падна в улея за парното след което се сетих да затворя капачетата... ( Но завръзвате здраво малко магнитче на връвчица и го пускате в улея и

Откачате внимателно всички пластмаси и остава километража. Той е закрепен на 2 винта в горната му част... Копчето за аварийните се маха с издърпване нагоре , а за да излезе спокойно километража го извадете на една страна дърпайки го към пасажерската врата, защото в противен случай може да се счупи лампичката на аварийните. От там се отваря съответните "гледки" - снимки... В моят случай след развивам в страни на километража двете малки винтчета и стъклото пада отделям корпуса и остава платката и циферблатите... При мен се оказа, че пластмасите са стари и се разпаднаха... и Нов циферблат... Сглобяването става по обратният ред. Снимките са засега само на километража, другите ще ги кача по-късно... Успех и дано съм бил полезен... Ако има нещо питайте

http://spoocky.snimka.bg/automobiles/passat-b4-1800m3-90hp.669144.26986549
http://spoocky.snimka.bg/automobiles/passat-b4-1800m3-90hp.669144.26986548
http://spoocky.snimka.bg/automobiles/passat-b4-1800m3-90hp.669144.26986547