Здравейте колеги,
от преди малко съм част от форума ви, понеже се случи така, че внезапно ще стана собственик на Пасат б4(мисля) от 1995г. Колата е комби, 1,9 тди 90к.с., с много екстри (климатроник, 4x ел. стъкла, ел. огледала, подгряване на седалките, централно, еърбеци, автопилот и др.)Въпросите ми са свързани с това, дали има някакви особености по поддръжката на колата- окачване, масла, марки резервни части? Вярни ли са всички тези приказки за лесното и евтино обслужване и поддържане на Пасат-а (само Поло съм имал, преди години)? С колко ключа върви оригинално колата и какви са (сгъваеми или не)? Доста се порових из руски и английски сайтове и не намерих нищо конкретно като особености. Примерно- карам Е290 ТД 1997, авангард, автомат- всички екстри, но между комбито и седана има разлика в задното окачване- нивомат, който е скъп и труден за ремонтиране- за това купих седана. Пасата ми трябва като кола за ходене на риба, товарене с по-обемни и тежки предмети- общо взето като 2-ра кола, но кола за всякакви цели. Подходяща ли е тази кола и харчи ли повече от 7-8 с клима (ръчна ск. кутия)?
Passat 1995- няколко въпроса?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: Passat 1995- няколко въпроса?
Вярно е всичко за лесното и евтино обслужване, но при положение че попаднеш на запазен екземпляр. Ако вземеш някой кошник на който всичко му е за правене няма да ти е много евтино. Не знам с колко ключа върви, но не са сгъваеми. Ел. стъклата и климатроника са хубави екстри но имайки в предвид че колата е на 17 години може да създават проблеми. Разликите в окачването на седан комби са незначителни
Според мен пасата е идеален за целта която ти трябва. За разхода - почети в дизеловия раздел.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat 1995- няколко въпроса?
Ами, колата ми я носи един познат, който вече ми е докарал 3 предишни коли, от които съм страшно доволен. От Германия, от човек, който е 2-ри собственик. Каза ми, че имало пукнато ляво огледало. Аз му вярвам, защото до този момент само съм сменял масла, филтри, накладки и други консумативи по колите (Поло 1995, Мерцедес 124 1988 и Мерцедес Е290ТД 1997г.). Само на Поло-то ми беше изгоряло веднъж централното, но пък съм го карал с 124-та заедно 7 години и сме му навъртяли (с майка ми) общо около 90-95 хил. км. 124-та пък я има баща ми от 2000г. и само крушките на фаровете са горели и едната лайсна се отлепи- другото е масло, нафта и каране (вече над 230-240 хил. км за 12г. Тъй че, се надявам и с Пасата да нямам големи ядове- то е ясно, че електрониката винаги може да замине, пък и с нашите хубави пътища всичко може да се очаква.