Лампа на копчето за фарове - как се стига до нея ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Лампа на копчето за фарове - как се стига до нея ?

Мнениеот juve » Съб 14 окт 2006 19:10

Понеже реших да съм тежкар, направих си фаровете на пасата ( от подписа) с 4 релета ( като ще е гарга , да е рошава.. :lol: ) и всичко е ок, само че едно единствено реле се влияе от лампата в бутона... както е описано 10000 пъти... и сега като огледах бутона, реших, че е с капачка отгоре, която е с някаква щипка, обаче нещо подозрително припуква , като се мъча да я сваля, и тъй като от огромен опит знам, че Ханс ги измисля нещата интелигентно питам: Как да стигна до тази лампа без да си купувам нов ключ ? а пък капачето на реостата за осветлението на таблото си излиза културно.....

пс Чудех се темата дали е за " направи си сам" или да друг раздел.... пускам я тук апък ако е грешка модовете си знаят :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 14 окт 2006 21:47

Скоро си сменях едната лампичка в този ключ (вътре са 2), но забравих как е! :oops:
Ще изчакаш ли до утре, за да погледна пак и да пиша...
Не беше трудно!

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Съб 14 окт 2006 22:16

Изважда се ключа и се разглобява внимателно от долната му част с малка отвертка.Не допускай да изпадат от вътре разните му части защото после много трудно се реди при сглобяването,особено като не знаеш кое къде е било. :banghead:

Аре успех!

dms1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dms1 » Съб 14 окт 2006 23:09

Колега,
Аз също си сложих релета на фаровете. Получи се подобен ефект. Като включа на габарити светват късите светлини. Оказа се, че релето се задейства от тока на крушката в ключа за фаровете. Необходимо е тя да се прекъсне вътре в ключа. Това става, като се разглоби ВНИМАТЕЛНО за да не изпаднат пластинките и пружинките вътре. Ако искаш да свети може единият й край да се свърже вътре на маса. Внимавай да не оплескаш нещата.
Успех.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 15 окт 2006 9:21

мдааа значи наистина тук Ханс се е изложил :( Точно от това се боях - да не се разпаднат пластинки разни - работа пипкава и неблагодарна и затова реших че има и лесен начин... ама явно на Ханс и през ум не му е минало , че някои може да бърника в ключа еи така.... еми ще се разцепва ( наи ме е яд , че от 4 релета 1 прави мизерията - точно като поговорката за 1 лъжица ла** която прецаква една каца с мед :evil: )
10х на всички - може да затваряте или триете темата - по избор :)

продължение на съветския игрален филм : след като отворих ключа и видях че не е нещо особенно, зарязах частите на масата и когато се върнах О- какво видяха очите ми !!! Моя малък келеш изсипал една торба играчки върху тях и напрявил всичко манджа с грозде! След съвети с дясната ръка успях да събера всичко с изключение на 2 пружинки :evil: и после Бг гения надделя, разглобих една запалка, нарязах пружината на камъчето и сега си имам работещ ключ с изключение на десен габарит - не знам защо не иска ама ще го разбера накрая.... :twisted: а бе работата си е .... :!: не иска да прехвърли напрежение на клема 58 но не мога да разбера заради липсващите лампи ли е или дефект в конструкцията .....

Върни се в “Passat”