Сега пък скоростна кутия....

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Сега пък скоростна кутия....

Мнениеот Oleg_Yanev » Пон 16 окт 2006 8:46

Здравейте колеги!

Току що прочетох темата на Bob и съм безкрайно депресиран от решението и снимковия материал :-(

Та проблема е следния: преди седмица пътувах от Бургас към Сф и от време на време започнах да чувам стържене - звук, който се появява за по 1-2 сек. на неравномерни интервали (подобно на пилене). Това при скорост 90-100 км. ч. Когато намаля - шумът пак си се появява от време на време и е доста по-отчетлив (просто в колата е по-тихо). Първоначално заложих на някаква машинка на централното..., но през седмицата този шум се появи още няколко пъти (пътувам по 130 км. на ден и има как). Вчера и онзи ден пак карах, но не чух нищо.
Днес: тръгвам - нищо. В София започвам да спирам по светофарите - колата е в покой, свободна от скорост с отпуснат съединител и шимът започна де се чува от време на време - в началото. В последствие, когато си стоя тихо на светофар - нищо, но когато тръгна на първа - шумът се чува най-редовно. Като засилвам, се чува и на другите предавки, но не винаги - първата е задължително!

Понеже не си създавам илюзии, че мога да се справя сам въпроса ми е, от какво може, според вас, да бъде това нещо, но най-вече кой може да ми вземе колата за 2-3 дена и да я оправи???

Благодаря на всички предварително!

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пон 16 окт 2006 12:19

Ами за първа - най-вероятно е от пружината (както беше и при мен).При теб може да се е счупила по високо и парчето да се движи вътре покрай предавките и да опира в тях.

Проблема е наистина много гаден.Аз си я правих сам, но за теб ...... питай niksi дали ще се навие да я отвори ( за свалянето сигурно няма да има проблем, но за "отварянето" ........ :roll: )

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Пон 16 окт 2006 13:18

Благодаря, Bob.

Говорих с Ваското1 да я чуе довечера и ако не може да я вкара в бокса ще търся niksi.

Върни се в “Passat”