Passat B5, '98, 1.8T AEB ABS Control Module - парт номер?

Техническа и сервизна информация за Passat
HTS950W
Автомобил:
Двигател:

Passat B5, '98, 1.8T AEB ABS Control Module - парт номер?

Мнениеот HTS950W » Вто 01 май 2012 19:40

Здравейте,
колата е Passat B5, '98, 1.8T AEB, Sedan. Моля някой който има такава или който знае да каже какъв би трябвало да е номера на хидравличната помпа и на електронния модул на ABS-a. При мен е монтирана помпа с номер 8E0 614 111 B. Електронния модул към нея е с номер 0 273 004 283 (Bosh номер). Тъй като купих колата с неработещ ABS а и по други причини имам съмнения, че това не са правилните парт номера за тази кола.

Благодаря предварително! :beer

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5, '98, 1.8T AEB ABS Control Module - парт номер?

Мнениеот kirhadj » Сря 02 май 2012 5:34

Защо да не са? Аз съм със същият. Изкажи си предположенията и съмненията относно това, че не си с първоначално вграденият модул.

HTS950W
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HTS950W » Съб 05 май 2012 17:48

kirhadj написа:Защо да не са? Аз съм със същият. Изкажи си предположенията и съмненията относно това, че не си с първоначално вграденият модул.

1. Личи си, че целия ABS модул е демонтиран. При монтажа са изгубили едното тампонче, което държи помпата и са сложили някакъв обикновен болт. Сега всичко играе рок енд рол.
2. Второ електрониката е демонтирана от помпата и е в ужасно състояние. След като са я монтирали са изгубили три от шестя винтчета. Въобще имам чувството, че са сложили тия чаркове колкото да има нещо там.
3. При справка в някой онлайн магазини излизаа, че този номер модул не е за тази кола - подчератавам при някои.

Та затова имам съмнения.

Последна промяна от gr_kanev на Съб 05 май 2012 19:31, променено общо 1 път.
Причина: И за чий беше нужно да цитираш всичко в предходния пост ? http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=11939 (последният пост на dobrin)

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Съб 12 май 2012 20:52

Колега, опитах се да проследя хронологията на ABS модула, но е много заплетено. Към 10-тина вида са в зависимост от това дали ABS-a има EDS/ASR/TCS/ESP. Отделно през годините са пускани други модели, заменящи старите. За да се види, точния модул с който колата е излезла от завода е нужно вин номера. Също така има и една лепенка в "габажника" :lol: с четири или шест бяха, буквено-цифрени кодове, които описваха наличните екстри на автомобила. В VW магазина би трябвало да ти свършат работа - но само предполагам. :roll:

Върни се в “Passat”