Aбе като ги слагам на везната Пасата повече си заслужава,още повече че ще го взема със всичко за около 12000 а в Пловдив са много много скъпи.Пък не е за пренебрегване че и авто каско за 2 месеца ще ми е free i всичко платено до края на год.,а и обслужване няма да правя.Вярно Тойотата ще я взема 1500 лв. по-малко но като я обслужа,4 нови гуми и авто каско и ще подмине пасата.
Единствено ме притеснява тъи като нищо не му е правено на Пасата,като го взема да не почна ремонтите защото вече 2.5-3 год. е каран тук макар засега абсолютно нищо да му няма.
Пасат с/у Авенсис
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
faf4o написа:Вземай пасата няма кво да се чудиш.Зависи как е каран ама за2-3 години няма какво толкова да му е станало.........................
Колега не съм много съгласен ,но 2-3 годинки в БГ са си доста и то бая,зависи много от човека който го е карал,но щом не е подържан т.е. нему е сменяно нищо досега бъди колега доста внимателен

Като фактор вземи впредвид, че части(нови/стари),майстори и т.н. са по-лесно откриваеми за VW отколкото за Toyota.
Колкото и да е здрав Авенсиса все пак се налага да се заминаваш с такива неща неизбежно.
Аз също бях пред такава дилема преди месеци, но избрах Пасата поради ценово отношение.
Успехи и да си жив & здрав да караш независимо, коя вземеш...
Колкото и да е здрав Авенсиса все пак се налага да се заминаваш с такива неща неизбежно.
Аз също бях пред такава дилема преди месеци, но избрах Пасата поради ценово отношение.
Успехи и да си жив & здрав да караш независимо, коя вземеш...
- dimoboy
- Автомобил:
- Двигател:
Като цяло плюс на Авенсиса е много по-простото окачване( а оттам и по-евтино за поддръжка), а като минуси - двигателя е 90 коня турбо дизел и е доста стара разработка(дори 90 коня ТДИ на пасат е осезаемо по-добър и по-модерен), много по-тесен сравнен с пасата и освен окачването всички други части на Авенсиса са по-скъпи и по-трудно се намират алтернативи(не говоря за ментета естествено!). Моят съвет е ако двете са в еднакво добро състояние - вземи си пасата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам 99-та Пасат 1.9TDI 110h.p. взех я нов внос и вече имам 20 000 минати. Кзрам и 2005 служебен авенсис комби 1.8 бензин VVT или както там му се казва . като махнем разхода като критерий щото едната дизел а другата бензин ами ... какво да ви кажа ! просто усещането в Пасатко е съвсем друго!!!! тоиотката волана и тънък като на жигули , скоростния лост дълъг като на жигули , седалките малко леко неудобни, поставка за 1 чашка
нещо много странно като се има предвид че тоиотата е 2005 година - ужасно се изпотяват стъклата през зимата.какви ли не режими пускам на вентилатор и климатик винаги малко изпотени !!! Много дразни!!! абе не е лоша количката но пасата си е друго! колкото до сервизно обслужване като има гледам цените в сервиза на Тойота (лизингова е и само там се ходи още) който във Варна се казва "техно кар" или нещо подобно ВАЙ ВАЙ ВАЙ. Не че на пасата е много евтино но там режат глави !
И не на последно място да добавя! тази година преди 2 месеца пристига официално писмо "заповядаите да отстраним безплатно фабричен дефект в кормилната уредба на вашия авенсис" ще кажете ОК случва се
да ама 2 седмици след това пристига още едно писмо
втората тойота във фирмата Корола Версо 2006 година "заповядаите да отстраним безплатно фабричен дефект в кормилната уредба на вашата Корола" това какво е ???????
от 2005 до 2006 не се се светнали че имат дефект ПРОИЗВОДСТВЕН!!! и конвейра бълва Тойоти с него .....
май навремето Японките са биле мнооооого здрави и хубави коли но сега вече май съвсем не е така !

И не на последно място да добавя! тази година преди 2 месеца пристига официално писмо "заповядаите да отстраним безплатно фабричен дефект в кормилната уредба на вашия авенсис" ще кажете ОК случва се

от 2005 до 2006 не се се светнали че имат дефект ПРОИЗВОДСТВЕН!!! и конвейра бълва Тойоти с него .....