Зравейте колеги.Смених си Пасата с по-нов модел. Купих 5.5 1.9 тди 131к.с. 2001г. и имам няколко въпроса .
1.Колата е с оригинална аларма и я отключвам и заключвам не от бутоните на ключа а от дистанционно. Като натискам бутоните на ключа светва диода но нищо не се случва. Имам едно дистанционно за алармата и едно малко ключе. Та въпросите ми са: за какво е това ключе и къде стои самата аларма; нормално ли е да не ми работят бутоните на ключа и мога ли да активирам алармата от ключа ; изобщо всякаква информация относно всичко това.
2. Колата е с касетофон Гама но нямам CD ченджър. Ако си взема втора ръка от някоя морга оригинална навигация с малкия или големия екран дали ще ми пасне и най- вече дали ще чете МР3 или ще ми трябва отново CD ченджър.
Това е за сега.
Благодаря предварително!
Въпрос за аларма и навигация на Пасат 5.5
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
Re: Въпрос за аларма и навигация на Пасат 5.5
Според мен щом си с отделно дистанционно за алармата тя не е заводска а е слагана допълнително. По принцип оригиналтната аларма се включва и отключва от ключа. За навигацията не се набутвай за оригиналната на този модел няма карти или поне за България.
Според мен е оригинална.Виж на снимката дистанционното, а и имам и книжка за алармата дадена от VW което според мен е наистина странно. Относно навигацията на мен не ми трябва, но искам да си пуска CD, a в момента както писах съм с касетофон и се чудя вместо да си купувам CD дали да не си купя оригинално само че незнам дали чете MP3 и затова питам тези които имат да кажат какво е положението.
- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Колега не гледай ,че има залепена емблемка на дистанционното колега по-горе е прав.Огледай да я намериш къде е и я включи с малкото ключе най-вероятно е изключена.Относно музиката МР3 е малко сложно като изпълнение на оригиналната навигацията и на CD-to мисля ,че можеше да се сложи адаптор за SD карти и USB но не съм много сигурен.Варианта ти е CD changer било то на навигацията или на гамата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нито една от заводските навигации, сама по себе си, не чете МП3. Нещо повече - MFD (тази с големия и цветен екран) не чете и аудио дискове, а само навигационни. Оригиналният CD - чейнджър чете само аудио дискове, но не и МП3. За картите вече са ти казали - такива за България няма и надали ще се появят някога.
Решението на проблема, според мен, е или в купуването на някакво неоригинално радио, което има желаните от теб възможности, или, ако държиш да запазиш стила на интериора с оригинално радио, в използването на устройство от типа на Xcarlink, което емулира чейнджър и чете МП3 файлове от SD/MMC - карти и USB - флаш памети. Мисля, че има модели, които са съвместими с твоята Гама.
Решението на проблема, според мен, е или в купуването на някакво неоригинално радио, което има желаните от теб възможности, или, ако държиш да запазиш стила на интериора с оригинално радио, в използването на устройство от типа на Xcarlink, което емулира чейнджър и чете МП3 файлове от SD/MMC - карти и USB - флаш памети. Мисля, че има модели, които са съвместими с твоята Гама.
Благодаря за инфото което ми дадохте. Питах дали Оригиналната навигация на Пасатите чете МР3, защото имам приятел с Ауди А4 2002г. на което навигацията чете МР3, но явно при тези Пасати не е така. Ще видя какво мога да направя с алармата и ще пиша.
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
Днеска сменях филтрите и се загледах къде стои мойта. Стори ми се че е под корите до акумулатора. За оригиналната аларма може да провериш с VAGCOM дали не е деактивирана заради другата. Потърси във форума колегата vladko той е спец по алармите.