Kолеги,помагайте.Пасат Б4 94 год. Смених дисковете на спирачките отпред и отзад.Проблема се оказа такъв: задните дискове са си главина с лгери и на нея е набита гривната за АBS-a.Само че дисковете вървят без гривни.В сервиза свалиха старите и уж ги сложиха както трябва.Да ама не,гривните са били криви явно и са прецакали и датчиците.Не намерих никъде писано някой да се е снабдил с нови гривни и затова и пускам темата.
Надявам се да помогнете да си намеря нови гривни,защото иначе е безмислено да слагам нови датчици.Предварително съм ви благодарен за всякакъв вид информация.
Проблем с гривни за ABS Б4 94 г.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем с гривни за ABS
Няма как да са криви!
Пружинна стомана е.
Криви са били ръцете на "майсторите"
viewtopic.php?f=11&t=86052&start=0
Пружинна стомана е.
Криви са били ръцете на "майсторите"

viewtopic.php?f=11&t=86052&start=0
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:

Най-вероятно не са набили равномерно докрай(плътно) гривните в новите дискове-главини и така са изяли датчиците на АБС-а, а вероятно и самите гривни. Проверява се дали гривната е легнала равномерно по целия диаметър върху главината. Освен това допълнително се проверява след монтажа върху шенкела, преди да се сложи джантата. При недобър монтаж щеше да се усеща задържане на диска и леко да се чува задирането(въпреки, че тази част от датчика е залята с пластмаса). Гривните можеш да си ги вземеш и от някоя морга колега. Датчиците(в случай, че не работят) също втора ръка(но с уговорка за проба), защото цената на нов е 3-цифрена, освен ако това не те притеснява.
- baiivan
- Автомобил: Passat
- Двигател: 2E
Колега,мерси за темата,изчел съм я предварително.Между другото в един магазин ми ги намериха.Не са никак евтини за такава ламаринка,по 12 лева парчето,но ако ги бях намерил навреме щях да си спестя доста главоболия и пари.Сега и датчици трябва да сменям,пък те едни евтини,без пари ги дават.Смених едната и снимах старата и новата,ами крива си е и на места се е скъсала.Опитали са да я заварят,но не много успешно.Отивам да сменя и другата и довечера ще има снимки в темата която е дадена по-горе от колегата.
baiivan написа: довечера ще има снимки в темата която е дадена по-горе от колегата.
По-добре постави снимките в някоя друга тема, даже и в друг раздел, че да ги намерим и видим по-лесно.

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Re: Проблем с гривни за ABS Б4 94 г.
Проблема е ,че гривните са се надули равномерно от ръжда. Като ги сложиш на новия диск и все едно не са за там. Трябва равномерно да се свият и набият, щото няма какво да ги държи. А като паднат ще счупят и датчиците на АБС-а
Поне при мен беше така и предполагам това е проблема
Поне при мен беше така и предполагам това е проблема
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Има и друг вариант да са оставили хлабави лагерите имал съм случай от разхлопан лагер да изтрие датчика.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
имам ги гривните колега,и двете но са за задни дискове на пасат б3 ако са същите като на б4 и стават ...Имам и датчици за б3 задни ако са същите като за на б4...
може да ги погледнеш тук.
viewtopic.php?f=45&t=322575
може да ги погледнеш тук.
viewtopic.php?f=45&t=322575
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Гривните са еднакви, защото и дисковете са еднакви 
За датчиците - предполагам също са еднакви. Може само в буксата накрая да има разлика

За датчиците - предполагам също са еднакви. Може само в буксата накрая да има разлика

-
- Автомобил: vw passat b4
- Двигател: 2E 115кс
датчиците мисля че са еднакви...те са с жълт зелен или червен белег и да ти кажа невиждам разлика, мойте са различни...а аз съм вземал от голф за пасат-а...само ги пробвай че боклуци много... 

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Докато четях, очите ми щяха да изпаднат. Как може да има такива некадърници?
Верно са без пари тея датчици, ако не те хванат купи и за мен:)) Радвам се че имаш чувство за хумор и самоирония след всичко

Верно са без пари тея датчици, ако не те хванат купи и за мен:)) Радвам се че имаш чувство за хумор и самоирония след всичко

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
На Теves MK4 който се монтира на Пасат В4 до 95г са като на Пасат В3 на ITT20 койт се монтира на Пасат В4 след 95г са други буксата е разликата