Проблем с гривни за ABS Б4 94 г.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
baiivan
Автомобил: Passat
Двигател: 2E

Проблем с гривни за ABS Б4 94 г.

Мнениеот baiivan » Пон 04 юни 2012 10:51

Kолеги,помагайте.Пасат Б4 94 год. Смених дисковете на спирачките отпред и отзад.Проблема се оказа такъв: задните дискове са си главина с лгери и на нея е набита гривната за АBS-a.Само че дисковете вървят без гривни.В сервиза свалиха старите и уж ги сложиха както трябва.Да ама не,гривните са били криви явно и са прецакали и датчиците.Не намерих никъде писано някой да се е снабдил с нови гривни и затова и пускам темата.
Надявам се да помогнете да си намеря нови гривни,защото иначе е безмислено да слагам нови датчици.Предварително съм ви благодарен за всякакъв вид информация.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблем с гривни за ABS

Мнениеот radotom » Пон 04 юни 2012 14:14

Няма как да са криви!
Пружинна стомана е.
Криви са били ръцете на "майсторите" :banghead:
viewtopic.php?f=11&t=86052&start=0

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 04 юни 2012 15:33

:evil: Тези некадърници, които са извършили ремонта да ти поемат разходите и вземи сам си оправи нещата, не е никак сложно.
Най-вероятно не са набили равномерно докрай(плътно) гривните в новите дискове-главини и така са изяли датчиците на АБС-а, а вероятно и самите гривни. Проверява се дали гривната е легнала равномерно по целия диаметър върху главината. Освен това допълнително се проверява след монтажа върху шенкела, преди да се сложи джантата. При недобър монтаж щеше да се усеща задържане на диска и леко да се чува задирането(въпреки, че тази част от датчика е залята с пластмаса). Гривните можеш да си ги вземеш и от някоя морга колега. Датчиците(в случай, че не работят) също втора ръка(но с уговорка за проба), защото цената на нов е 3-цифрена, освен ако това не те притеснява.

Потребителски аватар
baiivan
Автомобил: Passat
Двигател: 2E

Мнениеот baiivan » Пон 04 юни 2012 15:41

Колега,мерси за темата,изчел съм я предварително.Между другото в един магазин ми ги намериха.Не са никак евтини за такава ламаринка,по 12 лева парчето,но ако ги бях намерил навреме щях да си спестя доста главоболия и пари.Сега и датчици трябва да сменям,пък те едни евтини,без пари ги дават.Смених едната и снимах старата и новата,ами крива си е и на места се е скъсала.Опитали са да я заварят,но не много успешно.Отивам да сменя и другата и довечера ще има снимки в темата която е дадена по-горе от колегата.

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Пон 04 юни 2012 18:37

baiivan написа: довечера ще има снимки в темата която е дадена по-горе от колегата.

По-добре постави снимките в някоя друга тема, даже и в друг раздел, че да ги намерим и видим по-лесно. :lol:

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Re: Проблем с гривни за ABS Б4 94 г.

Мнениеот 110afn » Вто 05 юни 2012 18:11

Проблема е ,че гривните са се надули равномерно от ръжда. Като ги сложиш на новия диск и все едно не са за там. Трябва равномерно да се свият и набият, щото няма какво да ги държи. А като паднат ще счупят и датчиците на АБС-а
Поне при мен беше така и предполагам това е проблема

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 06 юни 2012 20:53

Има и друг вариант да са оставили хлабави лагерите имал съм случай от разхлопан лагер да изтрие датчика.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пет 08 юни 2012 6:00

имам ги гривните колега,и двете но са за задни дискове на пасат б3 ако са същите като на б4 и стават ...Имам и датчици за б3 задни ако са същите като за на б4...
може да ги погледнеш тук.
viewtopic.php?f=45&t=322575

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 09 юни 2012 15:01

Гривните са еднакви, защото и дисковете са еднакви ;)
За датчиците - предполагам също са еднакви. Може само в буксата накрая да има разлика ;)

borkonikoloff
Автомобил: vw passat b4
Двигател: 2E 115кс

Мнениеот borkonikoloff » Вто 12 юни 2012 21:00

датчиците мисля че са еднакви...те са с жълт зелен или червен белег и да ти кажа невиждам разлика, мойте са различни...а аз съм вземал от голф за пасат-а...само ги пробвай че боклуци много... :D

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 18 юни 2012 12:12

Докато четях, очите ми щяха да изпаднат. Как може да има такива некадърници? maikomila
Верно са без пари тея датчици, ако не те хванат купи и за мен:)) Радвам се че имаш чувство за хумор и самоирония след всичко :respect :beer

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 18 юни 2012 20:42

На Теves MK4 който се монтира на Пасат В4 до 95г са като на Пасат В3 на ITT20 койт се монтира на Пасат В4 след 95г са други буксата е разликата :wink:

Върни се в “Passat”