Брава на Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Брава на Б4

Мнениеот Iezekil » Чет 23 фев 2012 21:39

прав си ,брава ще е
Относно предна дясна врата всичките са така.Аз също съм се питал много пъти,понеже често я развивам тази дръжка.И сега когато ти попита ми дойде хрумване.Лоста на дръжката натискащ отварящата джаджа се завърта около ос,успоредна на дръжката :063: .Именно благодарение на това,че болта е с обратна резба,усилието на лоста при отваряне съвпада с посоката на затягане на дръжката.Това предполагам е с цел,да не се разхлабва.Няма друго обяснение,поне за мен.При левите дръжки посоката на движение при отваряне-на вътре, съвпада с посоката на затягане съответно.Е,защо не важи за задна дясна врата ще попиташ mhihi ами тя е най-малко използваната

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Пет 24 фев 2012 20:05

Iezekil написа:прав си ,брава ще е
Относно предна дясна врата всичките са така.Аз също съм се питал много пъти,понеже често я развивам тази дръжка.И сега когато ти попита ми дойде хрумване.Лоста на дръжката натискащ отварящата джаджа се завърта около ос,успоредна на дръжката :063: .Именно благодарение на това,че болта е с обратна резба,усилието на лоста при отваряне съвпада с посоката на затягане на дръжката.Това предполагам е с цел,да не се разхлабва.Няма друго обяснение,поне за мен.При левите дръжки посоката на движение при отваряне-на вътре, съвпада с посоката на затягане съответно.Е,защо не важи за задна дясна врата ще попиташ mhihi ами тя е най-малко използваната

А на мойта всички са с нормална резба. mhihi

Потребителски аватар
sonaris
Автомобил: VW Passat B4 Syncro
Двигател: ADY
Контакти:

Мнениеот sonaris » Чет 05 юли 2012 0:36

И аз да изкарам някой бисер. Моят пасат има някаква система комфорт. Та какво се случи при мен. Забелязах че като заключа вратата и заключа втори път(завъртя отново ключа до край. Това го предполагам защото още не съм му хванал цаката) колата не пали и не отваря вратите. Човек който е останал вътре се опитва да отвори от вътре вратата и вакум машинката сама се включва и автоматично затваря. Аларма нямам. Отключих заключих и запали. До преди това няма палене няма излизане. Като задържа ключа докато заключвам отворените прозорци се затварят. Като отключвам и пак задържа ключа прозорците се свалят. Ако някой знае нещо по въпроса нека сподели.

А за дръжките днеска ги въоръжихме с нови уплътнения. Резултата беше впечатляващ, ето малко снимки.
ИзображениеИзображение
.
ИзображениеИзображение
.
ИзображениеИзображение
.
ИзображениеИзображение

На снимката по горе има оригиналния номер. Могат да се поръчат в HAAS-60 или AudiBG или в Porshe Изток предполагам при всички оторизирани дилъри. Около 20 лв цялата работа.

Последна промяна от sonaris на Нед 08 юли 2012 2:57, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 05 юли 2012 6:56

Уплътненията са на дръжките,не на бравите ве.Сподели от къде се снабди и за колко пари,и това за 4-те ли ?
Относно прозорците и заключването това е от комфорт модула.За паленето не знам....

Върни се в “Passat”