Виене в купето - от гумите !?!? Пасат Б6, юни 2007

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
del21
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: TDI 99

Re: Виене в купето - от гумите !?!?

Мнениеот del21 » Чет 24 май 2012 12:49

Здравейте,колеги.Да ви кажа при мен какво се получи,когато сложих DUNLOP SP летни с добър грайфер на предните колела.Сутринта тръгвам за работа и какво да чуя?! Предницата вие толкова силно на 80-100,че все едно лагерите са пред блокиране scare .Преди това бях с Goodyear и нямаше никакъв шум.Така,че колеги не се притеснявайте за лагерите и не ходете по сервизи да ви вземат излишни пари,а си карайте спокойно.Един от неприятните моменти при покупка на стари гуми е именно това-появата на шум в купето и дискомфорт.Но както знаем-всичко опира до пари :beer

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Re: Виене в купето - от гумите !?!? Пасат Б6, юни 2007

Мнениеот kambone » Пон 28 май 2012 18:53

Това е малко параграф 22.
Купих 4 Pirelli P6000 много изгодни, гумите са ДОТ10 и са малко карани.
Отвратителни гуми. Вият, шумни са, твърди са. И на мокро ги няма много и не блестят със спирачен път.
Преди 3 години бях купил чисто-нови Пирели (модел със сложно италианско име) - бяха тихи и се държаха добре на мокро.
Хем се четат тестове, гледат се оценки но пак като купиш гуми и ги сложиш на колата - едва тогава се разбират качествата им. Не може като телевизор в магазин да го пуснеш, да видиш цветовете, звука и тогава да прецениш.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 28 май 2012 19:00

kambone написа:
Купих 4 Pirelli P6000

И аз купих нови гуми преди 4 години Пирели (Турско) с нов дот, но след 2 години почнаха да бучат, и са твърди, возят все едно си на карица, а колата е снови амортесьори и няма проблем! На сухо се чува як шум в купето! Така че колегата е прав, че докато не се тества една гума, не се знае каква ще се погоди!

Потребителски аватар
blackyhn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blackyhn » Пет 01 юни 2012 13:24

Колега не се коси. И аз съм с едни котайски гуми дето вият като вълци. Като сложа зимните и всичко става тип-топ :) Усилваш малко повечко музиката и това е :)

Потребителски аватар
del21
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: TDI 99

Мнениеот del21 » Пон 23 юли 2012 21:44

Да ви кажа,колеги за моите DUNLOP-ки,които виеха като за световно как си реших проблема. :banana Тези гуми нямат посока на въртене,но имат външна страна и вътрешна страна. Просто размених гумите - сложих лявата от дясно,а дясната от ляво и шумът изчезна на 80%. :applause:

sisqoapl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sisqoapl » Нед 29 юли 2012 23:23

И аз мисля че е от гумите. Карам пасат б6 от скоро. преди имах 5,5 и след като го продадох си запазих гумите 17-ки с континентал спорт контакт 3. Значи на стария пасат не виеха, н на новия са ужасни. Гумите ги карам от нови, аз съм си го монтирал, балансирал и т.н. Сега мисля да пробвам с 2354517 да видимдали ще има промяна. Сега съм с 2254517. Ако има промяна по скоро ще е от различна марка, нова гума или различна смес. Преди пак ми се е случвало само че с китайски федерал, и в момента който сложих континентал колата запя.

Върни се в “Passat”