Сваляне на подгревателя на смукателния колектор 1.8 ABS
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сваляне на подгревателя на смукателния колектор 1.8 ABS
Здравейте колеги , интересува ме дали някой е правил опит да сваля нагревателя на смукателния колектор (т.н. таралеж) на мотор 1.8 ABS без да се сваля самия колектор или изпускателня колектор . Видно е че задачата е трудна въпросът е обаче дали мисията въобще е възможна за конкретния тип мотор?
- basata-user
- Автомобил: pasat b5
- Двигател: 1.8T AEB
- Контакти:
Re: Сваляне на подгревателя на смукателния колектор 1.8 ABS
възможна е колега нагревателя се държи на няколко винтчета (мисля че бяха) отдолу 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
така е , три болта са но единия от тях се намира точно между двата колектора на мнооооого гадно място . Дори да успея да го развия незнам ще стигне ли место да го извадя , дори да го извадя немога да преценя дали ще стигне местото между колекторите да извадя самия таралеж ...та за това ми е въпроса ако някой е правил това упражнение на тъкъв мотор 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз пробвах,развих и 3-те болта с нечовешка стойка на ляво ухо,но таралежа не можа да излезе надолу (опря с изп. колектор) и така или иначе свалих колектора от колата.

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
а каква работа върши този погревател.На някои дизеларки е имало за да загрее по-бързо самия мотор,но там КПДто е доста по-високо и рудно загрява и тука идеята същата ли е?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не зная каква е функцията му при дизеловите агрегати , но при бензиновите идеята е да се подготви температурно гориво-въздушната смес за изгаряне и да се предотврати кондензирането и по стените на колектора след дроселирането от инжектора.При относително висока околна температура липсата му не се усеща дори бих казал че поради "таралежестата" си геометрия по-скоро пречи за нормалното постъпване на сместа в цилиндрите.При ниски температури обаче ролята му е съществена при работа на бензин.Управлява се от ECU на база температура на охлаждащата течност и се изключва при температура около 40 градуса ако добре си спомням