Съединител Пасат Б3, РП - какво се продава у нас

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Съединител Пасат Б3, РП - какво се продава у нас

Мнениеот muns61 » Пон 12 дек 2011 18:06

Не се занимавай с Национал, Панашоник, Ментоник...
От няколко години слагам само Валео, не съм имал никакви проблеми. Е, вярно, на сина феродовия изкара 25к, но за него това е супер постижение. На баничарки, които се товарят и карат от празноглави пишлигари, карат много над 60к.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Вто 13 дек 2011 8:56

Да, явно син ти търка гумите често :D .
То ако тоя Национал е произведен в Англия и има завод там, би следвало да е качествен, но явно не всички партиди ги правят там.
А и в Косер цената е почти 200 лева комплекта(мислех че е по евтин), за сравнение закса е 230 за моята каруца. Което клони везните към закс.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 14 дек 2011 14:34

Сега ми прави впечатление, че на ниски обороти имам едни странни вибрации, като хвана волана. Досега не ги е имало никога- все едно държа вибро-шлайф машина, но по слабо се усеща.
Иначе двигателя си работи на 950-1000 оборота стабилно.
Навява ме на мисалта, че ако се е откъртило нещо от съединителя- той дебалансира цялата работа на маховика и двигателя и от там вибрациите с странна честота.
Незнам дали е възможно да се получи дебаланс от съединителя ?

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Сря 14 дек 2011 22:36

до оня ден бях с такъв-от Косер,не помня китайски ли но има вероятност,понеже купувам само най-евтините авточасти..Минах към 20-30 000км.Почнаха да се чуват пружините на феродовия диск.Можеше да си кара още така но го смених,понеже се уплаших да не са паднали.Феродото не е мръднало,пружините си бяха по местата.Като гледам тук явно правилно съм се ориентирал-всичко кара по малко но поне да не се отиквам за части....Сега смених само феродов диск за 60лв,комплекта беше 120лв. най евтиния.Майсторските са отделно,предния път ми излезе 250 лв. комплекта с труда,сега още се договаряме.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 15 дек 2011 9:06

Да, и аз майче ще вкарам Пасатора в бокса, тия вибрации ич не ме кефят, ще хвана паркинсон mhihi :screwy . И аз може да сменя само феродния, ако притискателния е ок !? Толкова карат всички маркови китайски съединители Лук, Мук, Бенджи и Закс- маде ин Дойче-китайче :Mr Green Fun. Може пък двигателя на Пасатора да е много як и да троши скорости, съединители ?! :Mr Green Fun :mrgreen: :screwy

Колега не разбрах при тебе в какво точно се изразява проблема със Косерския съединител ?

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Чет 15 дек 2011 11:04

пружините се разхлабват нещо,появява се едно скърцане като лашкаш колата на скорост.Майстора ме уплаши,че ако падне такава пружина и я прихване маховика.....показа ми такава кутия с пръснат кжух.То и самият звук е дразнещ,не че го чувах в купето де....

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Чет 15 дек 2011 11:23

Е аз вече видях моята скорустна кутия с раздран кожух. Сега, след като изпраска преди около месец, мисля при съединителя някаква част, за сега нищо не се е поцепило по кожуха. Но ако почакам още малко....... :mrgreen:

Последна промяна от kossis на Чет 27 сеп 2012 15:33, променено общо 1 път.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 15 дек 2011 11:55

Според мен варянт с поръчка на части от чужбина е добър.Иначе всичко е до късмет.
Аз като взех колата карах над 60 хиляди преди да почне да отлепя горе и го смених.Преди това не знам колко е каран.Майстора каза че диска е бил някакъв френски супер измислен според него и не ми повярва че съм го карал 60хиляди и преди това не знам колко още.Сложихме май закс беше не помня вече,около 80 имам с него и нямам проблеми за сега.Голф 2 е колата.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 22 авг 2012 9:47

Колеги, в интерес на истината мисля , че проблема не е в съединителя. Превантивно гледахме маслото в скоростната кутията и беше чисто -няма стружки и парчета метал. Може да се окаже, че неправилно съм обвинил съединителя.

Върни се в “Passat”