Автоматични светлини Б5, как?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Автоматични светлини Б5, как?

Мнениеот plkochev » Вто 09 ное 2010 17:46

Искам като запаля двигателя след определено време да се вкл. светлините и като го изгася да гаснат. Може ли с VAG-COM или по друг начин?

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Re: Автоматични светлини Б5, как?

Мнениеот passatfen » Вто 09 ное 2010 17:51

може да си го направиш със едно реле на зареждането когато се запали колата ще включва автоматично светлинито...но не както каза ти след няколко секунди , а веднага след запалването..но неме питай как се свързва релето към зареждането , защото несъм правил а съм чувал , че става по този начин :beer

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Вто 09 ное 2010 19:16

не можем ли да си направим габаритчетата като отключим да светват лекичко...и като заключим, след 5-10 секунди да гаснат :) :) :) като някой нови модели АУДИ примерно :)

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 09 ное 2010 19:33

с vag com не

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 09 ное 2010 19:47

Това може да ти помогне :wink:
viewtopic.php?f=11&t=119163

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Вто 09 ное 2010 20:00

Едно момче си докара един БУС от Финландия. С баща му си играхме почти цял ден да открием как светват къси сетлини / само фаровете/ при запалване на двигателя независимо от ключа на светлините.

Магията я правеше датчика за налягане на маслото, който захранваше и едно допълнително реле, което включва късите при работещ двигател.

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Вто 09 ное 2010 22:44

Имам идейка с едно реле за време и мощно изходно реле(за фарове и габарити) обаче търся колеги колеги които са го направили(все пак не измислям топлата вода). А до колегата borislav_mladenov това за което питам като цена се вързва към 10-15лв. А ти като си баровец си карй Аудитоооо на мен ми харесва Пасата Б5 и за това си го "тунинговам"....и чип, ксенон и управление на CD от волана си имам и си ме кефи, вярно и някои Аудита го имат само че цената е една друга, нали?

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Сря 10 ное 2010 7:49

Да не се счита за реклама, но според мен най-лесният вариант е вграждането на SmartDRL. Освен автоматичното палене и гасене на фаровете в синхрон с двигателя, прави и други полезни неща.

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Сря 10 ное 2010 19:09

plkochev написа:Имам идейка с едно реле за време и мощно изходно реле(за фарове и габарити) обаче търся колеги колеги които са го направили(все пак не измислям топлата вода). А до колегата borislav_mladenov това за което питам като цена се вързва към 10-15лв. А ти като си баровец си карй Аудитоооо на мен ми харесва Пасата Б5 и за това си го "тунинговам"....и чип, ксенон и управление на CD от волана си имам и си ме кефи, вярно и някои Аудита го имат само че цената е една друга, нали?

И аз карам Б5 и също много си ми харесва? Просто попитах дали няма вариянти да се направи..както ти си слагаш чипове и т.н...... дали аз мога да си сложа нещо по моя повод и така :shock

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 11 ное 2010 13:16

Както и sashot посочи :да: http://drl.hit.bg/ Това е продукт на наш колега, монтиран на много автомобили.
Аз съм от около три години с такова устройство и съм мн. доволен.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Чет 11 ное 2010 16:47

sashot написа:Да не се счита за реклама, но според мен най-лесният вариант е вграждането на SmartDRL. Освен автоматичното палене и гасене на фаровете в синхрон с двигателя, прави и други полезни неща.

И аз мисля така, не е скъпо и се монтира бързо от човек който разбира.
И аз от няколко години го имам и съм доволен.
Благодарение на това че устройството се включва само при изправна ел система, успях да разбера на момента че динамото ми не започва да зарежда веднага при заплаване, а чак след форсиране. Давам го просто за пример. А отделно и факта че устройството може да сработва със закъснение мисля спомога за това да не се натоварва системата в момента на запалването.

А, ако може да използвам темата: Как да разбера какъв точно е моя модел ДРЛ, може ли да се програмира и какви допълнителни екстрички има.

Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfgt4 » Нед 14 ное 2010 9:00

как може да си го поръча човек. за пасат Б5

alexzz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexzz » Пон 20 авг 2012 17:12

plkochev написа:Имам идейка с едно реле за време и мощно изходно реле(за фарове и габарити) обаче търся колеги колеги които са го направили(все пак не измислям топлата вода). А до колегата borislav_mladenov това за което питам като цена се вързва към 10-15лв. А ти като си баровец си карй Аудитоооо на мен ми харесва Пасата Б5 и за това си го "тунинговам"....и чип, ксенон и управление на CD от волана си имам и си ме кефи, вярно и някои Аудита го имат само че цената е една друга, нали?

Колега вече на 5 коли(пасат б2,пасат б3, корса б,мерцедес w124 и мерцедес w210) го направих тоя номер с реле за време и бачка безпроблемно! Точно както си го замислил с реле за време и 20/30А реле с нормално отворен контакт.Регулира се от 8сек до 8 мин и със всичките кабелни обувки излиза към 15лв.

Потребителски аватар
hol1gans
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hol1gans » Сря 22 авг 2012 17:46

alexzz написа:

Колега вече на 5 коли(пасат б2,пасат б3, корса б,мерцедес w124 и мерцедес w210) го направих тоя номер с реле за време и бачка безпроблемно! Точно както си го замислил с реле за време и 20/30А реле с нормално отворен контакт.Регулира се от 8сек до 8 мин и със всичките кабелни обувки излиза към 15лв.

Колега може ли да пуснеш някаква схема или с нещо да помогнеш?

mtm_golf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mtm_golf » Чет 23 авг 2012 18:38

viewtopic.php?f=6&t=342614&start=15

Това е реле за време. Много просто за направа и излиза много евтино.

Върни се в “Passat”