Спукан резервоар Б5 1,8Т

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Спукан резервоар Б5 1,8Т

Мнениеот Student_pravo » Вто 11 сеп 2012 0:14

Здравейте, колеги. Онзи ден напълних резервоара до горе и оттогава забелязах че в купето и около колата не спира да мирише на бензин (особено на светофари и в трафика). Освен това ми направи впечатление, че горивото ми намалява повече от нормалното. Извънградско ми даде разход 20 на 100, което сами знаете че е поне двойно на нормалното за този мотор и е ясна индикация за теч. Закарах колата в сервиз, като първоначално мислех че ще се окаже някой скъсан маркуч, но впоследствие техниците установиха че резервоарът е спукан. Казаха ми че имам 2 варианта - или да го карам само с 20 литра бензин, при което нямало да тече или да го сменя. Не могъл да се лепи, защото бил пластмасов. Искам да попитам наистина ли не може да се залепи и каква е цената на нов или втора употреба резервоар?

Потребителски аватар
rosi17go
Автомобил:
Двигател:

Re: Спукан резервоар

Мнениеот rosi17go » Вто 11 сеп 2012 6:33

В моргите има много резервоари и са евтини никой не ги купува, забележи каква интересна форма имат :idea:

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Re: Спукан резервоар

Мнениеот KGL » Вто 11 сеп 2012 15:15

Дали може да се залепи, зависи от смеската на пластмасата. Има едно място в София където знам, че лепят. Намира се при Института по заваряване. Ако искаш пиши ЛС и да се чуем, да ти обясня къде е, че мястото е малко забутано.

Върни се в “Passat”