ABS Пасат Б5 '98
- martosac
- Автомобил:
- Двигател:
ABS Пасат Б5 '98
Здравейте другари. АБС-а работи, но на магистралата като вдигна над 140, светва абс на таблото в жълто и при следващ старт на двигателя вече не свети. Идеи за същността на проблема? 1,9 ТДИ 110
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ABS Пасат Б5 '98
Станахме двама с този проблем.На мен ми излиза като грешка датчик на задно ляво колело.Интересното е, че винаги светва АБС НА 140КМ 

- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
при мен пък беше проблема като при вас, само че при спиране.наместих датчиците с леко развъртне и проблема се оправи.Болка им било да се разместват
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Решението е доста просто.Караш,светва,спираш,без да я гасиш,четеш с ВАГ-Ком веднага за грешки и тя ще ти каже не само какво и е (99% датчик),но и кой точно е той,за да не ги местиш всичките. Работата е там,че ако я изгасиш,тя си забравя грешката (огромна част от тези модули са така,нямат история) и съответно нищо няма да се види на диагностиката след това.Твърде вероятно е или разместен датчик или да е прецакан самият датчик (случвало ми се на едно А4, което е същото като конструкция и АБС.Датчика мери до към 80-90 и после край,остава си да си мери тази скорост,ако ще и с 200 да караш и записва грешка за него и изгрява лампата).