Пасат 1.8Т уестгейт
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат 1.8Т уестгейт
Здравейте,интересуваме как мога да проверя на место без да свалям турбото дали вилката на уестгейта се движи или не.Имам съмнения че оста която влиза в турбото е блокирала.Бъркам с ръка зад турбината но не успявам да помръдна оста и милиметър.Ако колата се форсира на място трябва ли да си вижда как се движи гейта?
- spensaaa
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат 1.8Т уестгейт
колега, вилката на уестгейта има ход несъм много сигурен точно колко е, но е около 2см. Ако всичко е наред с леко усилие трябва да се движи. А при тебе може да е свършил уест-а или да е заяла клапичката в турбината. При форциране на място пак трябва да се движи вилката, но хода и е по малък.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да знам че вилката има ход,само се питах колко усилие трябва за да се мръдне на ръка или по-точно с пръст понеже е много тясно зад турбината.Ако е спекла оста на вилката какъв е ефекта върху двигателя - дали е безопасно да се кара така(мисля че ако е спекла не е от вчера и сам карал дълго време така.Мерил съм буста и е в нормите 0.6 бара).Та значи ако не се мърда с ръка значи не работи гейта ли?
- spensaaa
- Автомобил:
- Двигател:
вилката е стегната доста но трябва да можеш да я натискаш на ръка. А щом ти дава 0.6 и неможеш да помръднеш вилката, клапана може да е запекъл на затворено положение. При това положение турбото се разстоварва по бавно
-
- Автомобил:
- Двигател:
Когато мерих буста като форсирах на място уреда не показваше нищо,но в движение си показваше надува.Явно се мери само под товар.
А как може да се раздвижи вилката ако е спекла.Някаква идея?
А как може да се раздвижи вилката ако е спекла.Някаква идея?
с ръка е много трудно,не може да се прецени така,и на моята не мога да я мръдна така
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре а как може да се провери дали работи уестгейта?Някой по-знаещ да сподели ако има желание да помогне.
- kompresor
- Автомобил: Audi 8D Avant
- Двигател: AEB 1996
- Контакти:
При мен на 1.6 турбодизел с к14 турбина също имам уестгейт и на ръка не мога да помръдна щангичката на гейта. Мисля че или от сажди е заял клапана в горещата турбинка или гейта има проблем. Турбото вдига 1 бар по бустметър и клапана за свръхналягане го разтоварва при мене.
Колеги с компресор подайте въздух, ама леко и ще видите ,само трябва да се откачи от Н75 вакомния маркуч.