ABS на автоматик

Техническа и сервизна информация за Passat
gezmi
Автомобил:
Двигател:

ABS на автоматик

Мнениеот gezmi » Вто 07 ное 2006 14:46

Имам пасат 92г.,автоматик с мотор 2Е.Преди доста време ми се прецака АBS-а, като натисна спирачката всичко си е наред спира си колата обаче като си махна крака от спирачката педала си остава натиснат и трябваше да го дърпам нагоре.Ходих при всякакви "майстори"(Стара Загора,Пловдив,София,Бургас) и никой не можа да ми каже от какво е проблема, един ми каза че е някакъв агрегат или нещо такова "обаче понеже" скоростната кутия е автоматична този агрегат бил много скъп(някъде около 5000лв.) Брат ми я закара в един сервиз и срещу 500лв. остана без ABS.Имах служебна кола и пасата не го карах много,ама сега съм с него и искам да си го направя.Някой имал ли е такъв проблем или някаква идея. :037:

Потребителски аватар
perfekt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот perfekt » Нед 12 ное 2006 10:26

ABSa ти TEVES ли е? дай инфо и малко снимки?????Тевес се е монтирал 91 и 92, след това са спряни.Поздрави

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 12 ное 2006 10:54

боря се с АБСа на тони klisurov от известно време... педала остава точно толкова натиснат че да държи леко накладките и да трие-колата се спъва осезаемо. като го върнеш леко с крак-всичко си идва на мястото. сякаш има прагче и като го прескочи-задържа.
досега, след няколкократно цялостно разглобяване и пробна смяна на това-онова установих че проблема е хидравличен. не е механичен, не е електронен...
при отсъствие на налягане в АБСа (тевес, без серво на спирачките) няма тоя проблем. механично си е всичко ОК-просто мисля че някой от клапаните има нужда от пренастройване (в частност този който отговаря за обратното налягане-хидросервото един вид) но понеже нямам инфо за това как се настройват-посъветвах тонката да смени целия блок с доказано работещ. той е взел и живот и здраве утре ще се опитам пак да го боря.
моля ако някой разполага с инфо как се проверяват и настройват отделните хидроклапани по тоя АБС-да пусне тук... :roll:

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 12 ное 2006 16:53

Така като чета темата и проблема,мисля че проблема е в помпата на ABS, имал съм подобен случей,оказа се че вътре в самата помпа има някъкав ел.магнитен клапан който засичаше,оправяхме го по следния начин:с дървеното на чука т.е. дръжката чукахме от горе по помпата до като не отлепи този клапан,колата се оправи и до сега не е идвал,така че знамли може и при ваз да има някакъв такъв проблем,ако съм помогнал Ок,ако несъм съжалявам :wink:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 12 ное 2006 19:53

Абе няма ли да се оправи с малко побългаряване - една пружина която да връща педала в горно положение :Mr Green Fun

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 12 ное 2006 20:42

Muncho написа:Абе няма ли да се оправи с малко побългаряване - една пружина която да връща педала в горно положение :Mr Green Fun

:shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock :shock

Те това е баце и това измислих ме,ние българите сме гений mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi mhihi

gezmi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gezmi » Пон 13 ное 2006 12:40

Едва сега видях отговорите по темата ми.Довечера ще видя какъв е ABS-а и ще пратя снимки.Благодаря за отговорите.

Върни се в “Passat”