Пасат B5 поставяне на климатик

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Пасат B5 поставяне на климатик

Мнениеот Antonio87 » Чет 31 мар 2011 20:09

колеги извинявам се за темата за поставянето на климатика но от това което прочетох никъде не видях за поставяне на пасат Б5 а и темите са опреди 1-2 години та следния ми въпрос е имам пасат Б5 1,9 ТДИ 90к.с АХУ мотора но нямам климатик а искам да си сложа и доколкото знам има със същия мотор с климатик и мисля че моята има всичко по нея за поставянето на климатик,трябва ми вашето мнение и колко парички горе долу ще струва намерих си компресор радиатор и кутията в жабката за 350 лв
Благодаря предварително :beer

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Поставяне на климатик Пасат B5

Мнениеот zfa159 » Чет 31 мар 2011 22:26

Понеже аз с това се занимавам,мога да ти кажа за какво става дума,но положението там никак не е розово,а именно :
-твърде вероятно е да трябва да се смени предната маска на колата т.е. това,на което се крепят радиаторите.Причината за това е,че дават няколко типа маска според това дали колата е с климатик или не,според големината на водния радиатор и типа двигател.Съответно е твърде вероятно да трябва да се смени и водния радиатор.Същото важи и за ел. перка,ако твоята кола има такава до виско перката. Това трябва да се види на място и да се прецени дали става тази маска или не.
-компресор + стойка за към двигателя + обтегач (ролка) на ремъка за климатика + ремък.Ако шайбата ти на коляновия вал няма предната част за ремъка за климатика - и нея сменяш.
-всичките тръби от предната част на колата,до преградата на коша - това включва три тръби за ниско налягане и две за високо налягане.
-ппри таблото ти трябват - друга жабка (за това не съм напълно убеден,но предполагам),панела с врътките за климатика + бутончетата му за пускане и спиране,от външната страна ти трябва пластмасовата кутия за въздушния филтър.Вероятно е да се наложи смяна на цялата метална греда под таблото,защото за В5 я дават 4 вида и има значение дали е с климатик или не (това също мога да кажа на 100% след като се свали таблото и се види как идват нещата с твоята греда).
-нов филтър-дехидратор за системата (хубаво е да се смени,защото системата е седяла отворена и сеъбира влага,което не е полезно за работата и за в бъдеще).
-ел. инсталация - тя ще се прави на ново,защото при В5 всичко е на общи снопове и няма как да си отплетеш старата (ако не си отделиш няколко седмици труд),за тва се прави на ново,тя при климатика не е нищо съществено.
Останалите неща са дребни и козметични и няма особени проблеми с тях.
Като цена е силно относително,защото след като се огледа,можем да преценим какво трябва и какво не трябва да се смения и да се коментира някаква цена.
Имай в предвид,че това за да стане като хората,отнема известно време,не е като да сложиш по-големи дискове или да сложиш друга екстра на колата...климатика се монтира мъчително в продължение на няколко дни,след което стискаш палци всичките неща,които си си купил като части,да работят и да нямаш проблеми с тях.
:beer

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Чет 31 мар 2011 22:56

zfa159 написа:-ел. инсталация - тя ще се прави на ново,защото при В5 всичко е на общи снопове и няма как да си отплетеш старата

На кой модел на B5 си я виждал цяла?
В двигателния отсек си е отделен сноп, с който подвързваш компресора, перката, датчици и т.н.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 01 апр 2011 7:56

Аз за под таблото говоря.Там е един голям голям сноп от таблото с предпазителите и релетата (второто табло,голямото,което е при педалите).От там тръгва голям сноп,който върви по гредите и се разклонява за всичко - копчета,табло с уреди,климатик или климатроник,осветления по таблото и т.н. и т.н.
Отпред в двигателния отсег е така,да,обаче то там няма и много кабели - 4 за един датчик за налягането на фреона,два за ел. перка,която и иначе си я има с малко по-друга инсталация,едно кабелче за компресора и две за един друг датчик,който не винаги го има и май са това,ако не съм изпуснал някой кабел.
Вътре под таблото пак не са много - няколко от копчетата до релетата за управление на клапата за рециркулация и за компресора и перката,няколко за вентилатора за парното,два до един датчик,още два до още един датчик и това е,ако не съм изпуснал някой,понеже още спя с едното око :)
:beer

Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antonio87 » Съб 02 апр 2011 10:22

ами колега благодаря за отговора ,значи шаибата на коляновия ми вал е двоина с място за климатик за маската не мога да кажа нищо ако не се види радиатора ми е доста голям и е с 2 перки ,за таблото с копчето за климатика ще си намеря от някоя морга а за жабката съм чел някаде че някои колега си я беше преправял заради климатика отвътре я беше отрязъл малко и колко парички ще ми струва труда колега ако искаш на Л.С. :beer

varna
Автомобил: mazda 323 f 2003g.
Двигател:

Мнениеот varna » Нед 02 дек 2012 19:19

Ще използвам тази тема, някой правил ли е тази гимнастика във Варна и доволен ли е? Ако може да сподели и цена.

Върни се в “Passat”