Резервоар на Пасат 91г

Техническа и сервизна информация за Passat
Ros
Автомобил:
Двигател:

Резервоар на Пасат 91г

Мнениеот Ros » Вто 14 ное 2006 12:53

Резервоарът на колата не успява да се обезвъздуши,когато пълня с бензин.Налея 7-8 литра и по-нататъшното пълнене става много трудно.Пистолетът от бензиноколонката постоянно изключва. Вътре в
началото на гърловината на резервоара има тръбичка,която според мен е отдушник.Всеки път при наливане се налага да го натискам напред. Срещали ли сте такъв проблем и ще ви съм благодарен ако ми помогнете.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 14 ное 2006 13:29

Не се сещам как се казваше темата, но някъде средата на лятото един колега се беше оплакал от подобен проблем, запушено маркучле.
Потърси, имаше няколко неща, които можеш да провериш.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Резервоарът на Пасат

Мнениеот Dpop » Вто 14 ное 2006 13:30

Здравей колега, първо бих ти предложил когато отидеш да заредиш гориво, да оставиш това на бензинаджията и да застанеш до него за да видиш дали
Пистолетът от бензиноколонката постоянно изключва
. Смятам, че много малко вероятно е да се е запушила тръбичката, която действа като предпазен клапан когато резервоарът е пълен и бензиновите пари трябва да излязат от някъде.
Освен това отворът на гърловината е достатъчно голям и не знам да има пистолети със такъв диаметър, че да влезе макс. плътно и да се налага създаденото налягане да излиза от въпросната тръбичка :roll: . Но за всеки случай проучи нещата, както е писал radotom. Успех.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 14 ное 2006 15:30

Има някой пистолети с уплътнителна шайба (западняшки екологичен дебилизъм - вредни били изпаренията), които може доста добре да уплътнят гърловината. Отделно има известни различия в резервоарите, в зависимост от това дали колата е оборудвана със система за улавяне на парите от горивото (друг досаден екологичен кретенизъм) или не.

Пробвай да сипваш така че да остава свободно пространство покрай пистолета - би трябвало да няма проблеми.

Върни се в “Passat”