Пасат Б5 проблем с плафоните

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Marshala90
Автомобил: Skoda Superb II VW Passat B5
Двигател:

Пасат Б5 проблем с плафоните

Мнениеот Marshala90 » Пет 21 дек 2012 5:45

Здравейте!
Та проблема се състои в това, че тези дни сменях обикновените крушки с диодни, но при смяната нещо не ми се нрави резултата, той е: когато се отвори вратата всички плафони светят на пълна мощност (вътре главния, на задните седалки и този в багажника), но когато се затворят вратите и ги пусна ръчно от копчетата им, осветеноста намалява на 50% и дето се вика напрао си дразни очите (този в багажника и той намаля). Сложиш си обикновените крушки и при тях нямаше никакъв проблем, светят си нормално.
Онзи ден забелязах, че когато бях сложил обикновената и после веднага диодната, светлината си беше на 100%, но само за кратко. На какво би могло да се дължи това нещо и как биш могъл да го коригирам, 'щото студено-бялата светлина си ми допада повече?
Диодите са обикновени сулфидни крушки с по 6 диода в средата на главния и по 3 в задните мисля, ето такъв вид са.

Потребителски аватар
lusko_vabel
Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN
Контакти:

Re: Пасат Б5 проблем с плафоните

Мнениеот lusko_vabel » Пет 21 дек 2012 19:56

И при мен е тъка обаче аз отзад съм още с обикновените крушки.Като сложа ключа на предния плафон и ми светят само двете малки крушчици в края на плафона като отворя вратата светят всички и то доста силничко.Понякога пук като цъкна ключа в най ляво положение светят всичките по някога не и това започва да ме дразни.

Потребителски аватар
ti6ogb
Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
Двигател: AVF - 2001

Re: Пасат Б5 проблем с плафоните

Мнениеот ti6ogb » Сря 26 дек 2012 8:39

Това го имах и аз.Бях купил някакви с по 2 диода и имаше същия ефект който си описал. Следва налучкване,аз уцелих от първия път с 4 диод(или май бяха 6),но разлика има - вече светлината си остава еднакво силна,но пък лампите бяха не 2 за 4 лв. като тези смотаните,а 4/5/6/7 (т.е.на различни цени)лв..Номера е взимаш и слагаш на място иначе като мен си с 20 лева назад и една камара резервни лампи.Късмет и весели празници :beer

Върни се в “Passat”