Колата тъкмо я взех от ремонт:
смениха ми сегменти,гумички,биели,шлайф на коляновия вал,смяна на ангренажен ремък,пистов ремък,гарнитура - дона ,горна,семеринги,и още нещо ,забравих вече.
Всичко ми излезна за 840лв с маслото и антифриза+труда.
Но на следващия ден реших да запаля - неще да пали,един пат два пъти давам контакт и неще да пали.На четвъртия път запали но се вижда как се тормози колата и не вдига обороти и се чу едно шуркане и веднага изключих двигателя и ато излезнах от колата - ко да видя цялото масло беше на земята,масления филтър беше избил отгоре и излязло малко парче гума и от там е избило.
Момчета на какво се дължи това???
Маслото го сложих Prista 15W40 ,чисто ново.
Сега да сменям масло и маслен филтър и да пробвам ли пак?Той майстора днеска ще го види пак,веднага му се обадих.
изхвърли маслото,защо
- aminohus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
изхвърли маслото,защо
Сега дойде майстора и видяхме ,че масления филтър фабрично е леко изкривен ,мамка му.
От там е избило сега го сменихме пак със същата марка FILTRON OP526 за 5.80лв - по простата причина ,че друга не можах да намеря.
Сега визуално не стои изкривена от предишната.
Сипахме му масло за разработка М10 - българско 10W40 след тези ремонти,и след 1000км ще сложа по хубаво масло.
Дано да не прави сега проблеми.Малко да покарам давидим ко ще става
От там е избило сега го сменихме пак със същата марка FILTRON OP526 за 5.80лв - по простата причина ,че друга не можах да намеря.
Сега визуално не стои изкривена от предишната.
Сипахме му масло за разработка М10 - българско 10W40 след тези ремонти,и след 1000км ще сложа по хубаво масло.
Дано да не прави сега проблеми.Малко да покарам давидим ко ще става
- blackpearl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ArturDent
- Автомобил:
- Двигател:
dxd написа:хехехе това беше добре стига да не избиваш комплексиКой за каквото е имал възможност
Така е и аз преди карах Пасат 87, а за коплесите - не си ги избивам с кола, напротив много коректен шофьор съм.
Взех този Б5, защото ми се отдаде възможност и цените паднаха малко надолу.
П.С. Каква е разликата между возията на голф и пасат. Това е все едно да яздиш муле и слон. Едното подскача напред назад и е твърдо, а другото се полючва леко.

Това е хубаво че си взел Б5 просто не ми хареса това че се опита едва ли не да парадираш нещо
Никой не ти прави сравнение м/у двата вида автомобила и се радвам,че си коректен на пътя дано да има повече като тебе
А това как вози знам защото бащата имаше такъв 110-Афн-98г и съм го карал
Колегата просто споделяше мнение относно маслото Приста а ти се заяде
Сорка пак за спама

Колегата просто споделяше мнение относно маслото Приста а ти се заяде

Сорка пак за спама
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
По въпросите за Приста тук.
- aminohus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
изхвърли маслото,защо
сменихме филтъра на маслото ,сложихме ново масло и всичко за сега е супер.
Миналия ден се мачих да запаля - сигурно 20 пъти опитвах на студено и не пали колата.
Толкова се мъчих и не става.
Накрая запали и потеглих .
На сутринта отидох при електричар - по стартери и данамо.
Сменихме бендикса ,взе ми приятелски 20лв и сега всичко е шест точки.
Постегнахме маркучите на изпарителя,че капеше вода.
Сега само ще карам и внимателно ще оглеждам как е всичко след този основен ремонт на колата.
Миналия ден се мачих да запаля - сигурно 20 пъти опитвах на студено и не пали колата.
Толкова се мъчих и не става.
Накрая запали и потеглих .
На сутринта отидох при електричар - по стартери и данамо.
Сменихме бендикса ,взе ми приятелски 20лв и сега всичко е шест точки.
Постегнахме маркучите на изпарителя,че капеше вода.
Сега само ще карам и внимателно ще оглеждам как е всичко след този основен ремонт на колата.