Мнениеот Harrry » Пон 28 яну 2013 20:36
Колега, не знам точно какъв е случаят, дали са ти изпаднали изгодно такъв размер гуми, дали ти ги подаряват, или тепърва искаш да купуваш, но по принцип калкулаторите за гуми отчитат, че подобна промяна е недопустима. Аз смятам, че щом така са решили професионалистите, ние, шофьорите, трябва да се съобразим с изискванията. Импровизациите са нежелателни и рисковани. Просто мнение. Сега, ако дигаш окачването, слагаш други пружини или подложки под тях, това се нарича тунинг, но пак опира до професионалисти, които биха могли да го направят. Иначе, ти си решаваш. Наистина, гумата набъбва едностранно с 18 мм - трябва да се прецени, това са почти два сантиметра, не е малко. Не ще и дума, по-проходима става колата. Обаче да компенсираш с по-ниско налягане, за да е по-ниска гумата, както четох някакво мнение, ми се струва несериозно. Налягането трябва да е такова, каквото трябва да е, с оглед безопасността и съхранението на самите гуми. Чувал съм, че при недостатъчно надута гума по-лесно се получават балони от дупките.