Б5 странно дрънчене
-
- Автомобил:
- Двигател:
Б5 странно дрънчене
здравейте,имам едно питане,значи като карам по павиран път се чува едно дрънчене,метален звук,отначало мислех че е само от задния мост,но се оказа че и от предния мост се чува това дрънчене.Днес свалих джантите и се оказа че спираните апарати имат лек луфт и от там потропва,апаратите са стегнати здраво към главините,но движещата се част се клати леко.Има ли някакво решение за да няма тропане ,че много ме дразни.Апаратите са лукас,накладките и дисковете са в отлично състояние.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Re: странно дрънчене
Здравеите колеги.Използвам темата за да не откриваме нова, защото ще трябва да използвам същото заглавие.Пасата ми е В5 1,9TDI AFN 99г.
От преди няколко дни започна едно странно дрънчене, което наи осезателно се чува от към предната лява греда надолу, като че ли зад таблото при затворена врата.Дрънченето е като метал в стъкло и се чува само на празен ход.Ако вдигна малко обороти изчезва.При затворен капак на двигателя го чувам, като че ли е от мотора, като вдигна капака изчезва, но ми се струва, че мотора работи малко "по твърдо" от преди.Ходих на сервиз, хората огледаха внимателно всичко, потвърдиха, че го има това дрънчене но не можаха да открият причината.Иначе колицата си върви добре.Да имате идея от къде може да е това? Със сигурност не е от стъклото на предната врата, проверих го.
Благодаря предварително на отзовалите се.
От преди няколко дни започна едно странно дрънчене, което наи осезателно се чува от към предната лява греда надолу, като че ли зад таблото при затворена врата.Дрънченето е като метал в стъкло и се чува само на празен ход.Ако вдигна малко обороти изчезва.При затворен капак на двигателя го чувам, като че ли е от мотора, като вдигна капака изчезва, но ми се струва, че мотора работи малко "по твърдо" от преди.Ходих на сервиз, хората огледаха внимателно всичко, потвърдиха, че го има това дрънчене но не можаха да открият причината.Иначе колицата си върви добре.Да имате идея от къде може да е това? Със сигурност не е от стъклото на предната врата, проверих го.
Благодаря предварително на отзовалите се.
- sp3n5
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: BXE 2008
- Контакти:
Re: Б5 странно дрънчене
Подобно дрънчене ми се получава някой път от меката връзка , дето е към катализатора.(също AFN)
- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Re: Б5 странно дрънчене
stanev11 написа:здравейте,имам едно питане,значи като карам по павиран път се чува едно дрънчене,метален звук,отначало мислех че е само от задния мост,но се оказа че и от предния мост се чува това дрънчене.Днес свалих джантите и се оказа че спираните апарати имат лек луфт и от там потропва,апаратите са стегнати здраво към главините,но движещата се част се клати леко.Има ли някакво решение за да няма тропане ,че много ме дразни.Апаратите са лукас,накладките и дисковете са в отлично състояние.
При мен имаше лек луфт на накладките в леглата им... като ги наклепах металните езици-които влизат във леглото на водачите малко с един чук и после ги шлифовах- и край... заспаха. Иначе- ме беше срам-като взема да правя маневри -напред-назад- дрънчи като някаква талига :D http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=55289