помпа на съединителя
помпа на съединителя
passat маняци! ДАИТЕ СЪВЕТ ЗАПОЧНА ДА НЕ МИ СЕ ВРЪЩА ПЕДАЛА НА СЪЕДИНИТЕЛЯ В ГОРНАТА ЧАСТ ТАМ КЪДЕТО Е ПРАЗНИЯТ ХОД НА ПЕДАЛА.Говорих с двама маистори и те са почти сигурни че ставало дума за горната помпа ОБАЧЕ поразпитах и ми обявиха 240лв за това чудолАКО НЯКОИ МОЖЕ ДА ДАДЕ НЯКАКЪВ САВЕТ ИЛИ МАГАЗИН С РАЗУМНИ ЦЕНИ НЕКА ДА НАПИШЕ Л
- kiko26
- Автомобил: VW
- Двигател: Passat B8
помпа
Ако пасата е до 93г. горната помпа е от 80 до 130лева зависи каква марка е.След 93г са малко по скупи4ки.Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Около 100-130 лева би следвало да е горната помпа. 99% е от нея проблема, от долната трудно може такъв ефект да се получи.
Може и да пробваш с гумички (мисля до 10лева бяха), лесно се сменят но ако вътре цилъндъра на помпата е ръждясал, ремонта ще има кратък ефект - след месец-два гумичките ще се протрият в грапавата ръжда.
Най-добре я отвори и я огледай хубаво и тогава решавай какво да правиш.
Може и да пробваш с гумички (мисля до 10лева бяха), лесно се сменят но ако вътре цилъндъра на помпата е ръждясал, ремонта ще има кратък ефект - след месец-два гумичките ще се протрият в грапавата ръжда.
Най-добре я отвори и я огледай хубаво и тогава решавай какво да правиш.
този вид пробеми с друг вид помпа (не на пасат) оригинала струваше.... не помня но цилиндърчето за спирачките беше 180лв
в една от прекита на Симеон има маистор които ги прави ПЕРФЕКТНО
значи щти кажа цени от преди 2-3год 12 лв гона+долна помпа (гумички,маншончета,и почистване) 6 лв цилиндъдче на спирачки пак пълна програма
Не че му правя реклама но..маистора е много добър и пипа сръчно.Има стругове,мругове чисти полира само дето гаранция не дава. Карам вече 2 години и нещо и нямам проблеми..... предполагам ако разпиташ по Симеон ще те упътят освен ако някой във фарума.....не го знае
От него знам че е хубаво да се правят/сменят двете заедно и задължително промивка и смяна на течноста по тръбичката и в помпите.
в една от прекита на Симеон има маистор които ги прави ПЕРФЕКТНО
значи щти кажа цени от преди 2-3год 12 лв гона+долна помпа (гумички,маншончета,и почистване) 6 лв цилиндъдче на спирачки пак пълна програма
Не че му правя реклама но..маистора е много добър и пипа сръчно.Има стругове,мругове чисти полира само дето гаранция не дава. Карам вече 2 години и нещо и нямам проблеми..... предполагам ако разпиташ по Симеон ще те упътят освен ако някой във фарума.....не го знае
От него знам че е хубаво да се правят/сменят двете заедно и задължително промивка и смяна на течноста по тръбичката и в помпите.
- Crunk_Style
- Автомобил:
- Двигател:
помпата
колеги и моят миксер е болен от същата болест някоя от помпите е но и има и нещо друго губи течност не е от спирачните апарати и няма течове никаде и не знам какво да правя 

Re: помпата
Crunk_Style написа:.... но и има и нещо друго губи течност не е от спирачните апарати и няма течове никаде и не знам какво да правя
При мен имаше подобен проблем. Оказа се, че на задните спирачни цилиндърчета гумичките са заминали и пропускат спирачна течност която се събираше в предпазните им маншончета. Както се казва с минимални количества, но редовно. И няма шанс да се види теч-сълзене защото всичко е в барабана на задните колелета.Едва след като ги разглобих видях за какво става на въпрос.
Успех
Iavor написа:Смени гумичките на помпата!
По спомен - 6,50 лв.
Преди време писах по тази, тема и колегите от форума бяха доста отзивчиви. Та по този случай виж това:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 4%E8%ED%2A
Това което ти казва Iavor е вярно, аз смених гумичките на горната помпа и за 2-3 месеца всичко беше добре. Сега обачи трябва да сменявам и тези на долната помпа. Та съветът ми е следния:
Щом ще сменяваш гумичките на горната помпа, смени и тези на долната за да си оправиш всичко по съединитела!
Успех!
- Crunk_Style
- Автомобил:
- Двигател:
мерси за съвета lisho до сега не сам отварял от заде спирачките но не са ми правили и проблем пък и неска видях че между скоростната и свигателя сълзи и имам прадчуствието че е долната и че изстърва вътре в кожуха на скоростнатаи за това не се вижда.утре сам на маистор ще видим какво ще стане и ще пиша
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте! И аз имам подобен проблем , и искам да сменя горната помпа. Проблемът е , че никъде не можах да намеря. Така че ще ви бъда благодарен , ако ми кажете откъде да си я поръчам с "Еконт" или нещо от рода да ми я доставят. В София няма начин да я няма , ама тук в провинцията си е е***о м****а. Благодаря предварително.