Спирачна помпа Моля за ПОМОЩ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
shondy
Автомобил:
Двигател:

Спирачна помпа Моля за ПОМОЩ

Мнениеот shondy » Чет 23 ное 2006 10:58

колеги имам ужасен проблем взех си аз едно пассатче 3 -1995 2.0 16 с АБС ,карах го извесно време и зе да пропада педала на спирачките ,като погледнах течноста беше на гъз ,реших да точа и сменявам ,обаче така я смених 4е съм без думи ; неможе да се обезваздуши системата (АБС-а ПРЕЧЕЛ ) ,казаха ми че помпата е за смяна и ИМАЛО НЯКАКВА ДЖАДЖА дето се закача за да за да освободи АБС-а и да се обездаздуши ; Поръчах аз помпа ,тя струва 480 лви я чакам втори месец тая джаджа ми искат 100 лв само за да си свърша с нея работа ,има ли някой от вас опит с това нещо че скоро ще застрелям някой от тея велики майстори! :oops: МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ обещавам да се отблагодаря :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 23 ное 2006 11:10

Честито, колега и със здраве да си я караш!
Само да ти кажа, че пассатчето ти е 4, по-точно В4. В3 е моя, до '92 г.
Относно това, че ABS-a пречел на някой, кажи му да си кара Джогана и да не бара, където не разбира! Обезвъздушава се отпред като с нормални спирачки, а отзад си се обезвъздушава още по-лесно! Само си даваш контакт и натискаш педала до около полвината! Не помня дали трябваше обаче да се вдигне задницата, че да оосвободи кантара. Довечера ще погледна и ако никой не те е информиркал вече, ще пиша пак!
Не забравяй да источиш и маслото на съединителя. Той ти работи със същата спирачна течност, от същото казанче
Ако не се справиш, обади се на Vaskoto1 или Niksi
Успех!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 23 ное 2006 12:16

има опит-може да се обадиш :wink: 8)

радо-твоя АБС е по стар и там е по различно-не смесвай понятията. :D

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 23 ное 2006 12:55

vaskoto1 написа:радо-твоя АБС е по стар и там е по различно-не смесвай понятията. :D
:ahoy Вярно, с Teves съм! :oops:
пак се издъних...

Потребителски аватар
shondy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shondy » Чет 23 ное 2006 13:22

добре момчета ,ама все пак за моя абс какво да направя треа ли ми неква система :wink: за да я сложа тая помпа та да обезваздуша нормално???че това ми го каза един дето бачкаше в унитреид близо 5 години ,а са е в Порше :oops: диагностик спец :lol: има ли вариант да изгуба спирачките без да е развалена помпата щото то така стана , имайте предвид че в момента съм само на ръчна ,не мога да спра грам със педали

ако някой зне със сигурност ,моля да остави телефон ,аз съм САШО ,да очаква включване :roll: :lol:

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Чет 23 ное 2006 13:29

shondy написа:добре момчета ,ама все пак за моя абс какво да направя треа ли ми неква система :wink: за да я сложа тая помпа та да обезваздуша нормално???че това ми го каза един дето бачкаше в унитреид близо 5 години ,а са е в Порше :oops: диагностик спец :lol: има ли вариант да изгуба спирачките без да е развалена помпата щото то така стана , имайте предвид че в момента съм само на ръчна ,не мога да спра грам със педали

ако някой зне със сигурност ,моля да остави телефон ,аз съм САШО ,да очаква включване :roll: :lol:

Ваското ти е отговорил! :wink:
Пиши му на Лични!

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Чет 23 ное 2006 15:05

И после разкажете какво е станало и какъв е бил проблема !

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Спирачна помпа Моля за ПОМОЩ

Мнениеот vaskoto1 » Чет 23 ное 2006 16:08

shondy написа:неможе да се обезваздуши системата (АБС-а ПРЕЧЕЛ ) ,казаха ми че помпата е за смяна и ИМАЛО НЯКАКВА ДЖАДЖА дето се закача за да за да освободи АБС-а и да се обездаздуши ; тая джаджа ми искат 100 лв само за да си свърша с нея работа

проблема е ясен-малоумници са го консултирали човека... :evil:

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Чет 23 ное 2006 16:28

Колега, защо се мъчиш, а не отидеш в Юнитрейд да ти ги обезвъздушат. И аз имам ABS. Аз ходих там за смяна на спирачната течност. Стана много бързо и май за труд ми взеха около 15 лв. Имат си там едно приспособление - закачат за него бутилката с нова спирачна течност, завиват някаква джаджа на казанчето на спирачната помпа, течността се вкарва под налягане, вдигат колата и от пробката на всяко колело изтакат по около 200 гр. течност. Хем смяна, хем обезвъздушаване.

Върни се в “Passat”