Passat B3 RP '88 с газова уредба проблем с обороти

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Passat B3 RP '88 с газова уредба проблем с обороти

Мнениеот Iezekil » Вто 19 фев 2013 20:49

Хубаво ги предъвкахме тея мембрани,дето от сменени в първия пост се оказах за смяна в последния...но така и не разбрахме всъщност за какъв изпарител иде реч??

Потребителски аватар
ewipito
Автомобил: VW PASSAT B3
Двигател: RP 1988

Мнениеот ewipito » Сря 20 фев 2013 0:10

Iezekil написа:Хубаво ги предъвкахме тея мембрани,дето от сменени в първия пост се оказах за смяна в последния...но така и не разбрахме всъщност за какъв изпарител иде реч??

Ловато електронен, а и излезнаха за смяна, откаде да знам че на 2 години се водят износени :mhihi Та оригиналните на 7мата сдадоха душа :bowdown

П.С.:Няма да се сменят докато не сменя синия датчик защото лъже с 20тина градуса нагоре и има съмнения дали не е от него, дано да е де.. :stumm

Потребителски аватар
stanimak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimak » Нед 24 фев 2013 18:58

Според мен причината е в изпарителя. Но при смяна на мембрани се сменят и един куп бъзикни и пак няма гаранция, че всичко ще е ОК. По-добре си вземи нов изпарител, че този 9-годишния може да даде фира при ремонта и пак да опреш до нов. Ппопадането на оборотите се регулира с птомяна чувствителността на мембраната от страничния винт.

Потребителски аватар
ewipito

Мнениеот ewipito » Нед 24 фев 2013 22:14

stanimak написа:Според мен причината е в изпарителя. Но при смяна на мембрани се сменят и един куп бъзикни и пак няма гаранция, че всичко ще е ОК. По-добре си вземи нов изпарител, че този 9-годишния може да даде фира при ремонта и пак да опреш до нов. Ппопадането на оборотите се регулира с птомяна чувствителността на мембраната от страничния винт.

Аз знам за страничния винт, той е за ниските и празния ход, но няма никаква промяна в празния ход колкото и да се върти и пак пропадат, а ако се прекали с въртенето след като чукнеш газта оборотите отиват на 2000 и не падат :mhihi След като що годе се настрои празния ход и ниските обороти и пак почва с магариите. Пак казва, прави го само като е топла, като е студена бавно си падат до 1100-1000 оборота и си седят там и майстора каза че това е още една причина да са мембрани, тъй като е топла я дави :confused

Потребителски аватар
stanimak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimak » Пон 25 фев 2013 19:18

Аз преминах през смяна на мембрани и всички гумички и пружинки, но след няколко месеца си смених изпарителя с нов. Моят е Волтран. При теб може да се получи и само с мембрани, но си имай едно на ум.

Потребителски аватар
ewipito

Мнениеот ewipito » Вто 26 фев 2013 12:01

stanimak написа:Аз преминах през смяна на мембрани и всички гумички и пружинки, но след няколко месеца си смених изпарителя с нов. Моят е Волтран. При теб може да се получи и само с мембрани, но си имай едно на ум.

:th_up

Потребителски аватар
krassen777
Автомобил: TUAREG 7L R5
Двигател: BAC 2005

Мнениеот krassen777 » Вто 26 фев 2013 23:43

Колеги!
Искам само да вметна малко от моя опит по темата. Проблемът със сигурност е в испарителя, но не толкова в мембраните, а от тяхната настройка!!! Може и при нов испарител да го има този проблем, именно поради лоша настройка!!!
Някои модели испарители са много капризни от към настройка и не всеки знае, като им върти кранчетата, какво всъщност прави и в какво положение да ги остави!!!
Ако си смениш мембраните, огледай ги и ще видиш, че нищо им няма(говоря за работните, платната). Трябва само да се регулира гумичката на високото налягане и с малко центровка си готов!
Това е от мен! Поздрави от Варна!

Потребителски аватар
ewipito

Мнениеот ewipito » Чет 28 фев 2013 21:25

krassen777 написа:Колеги!
Искам само да вметна малко от моя опит по темата. Проблемът със сигурност е в испарителя, но не толкова в мембраните, а от тяхната настройка!!! Може и при нов испарител да го има този проблем, именно поради лоша настройка!!!
Някои модели испарители са много капризни от към настройка и не всеки знае, като им върти кранчетата, какво всъщност прави и в какво положение да ги остави!!!
Ако си смениш мембраните, огледай ги и ще видиш, че нищо им няма(говоря за работните, платната). Трябва само да се регулира гумичката на високото налягане и с малко центровка си готов!
Това е от мен! Поздрави от Варна!

Демек проблема идва от месинговия винт където влиза газта от бутилката?? :bowdown

Потребителски аватар
ewipito

Мнениеот ewipito » Сря 06 мар 2013 22:39

Поради липсата на интерес от моя страна да се занимавам през изминалата седмица и кусур, то фана та се оправи само..(както и предполагах..) :banghead А кажете как да не псуваш ?? За сега е добре но почне ли пак, изпрителя ше го разглабям и т.н. :icon_evil

Върни се в “Passat”