Привет на всички.
Проблема ми с колата (само че е А4 - 96г) е че почна педала на спирачките без да са правени на скоро интервенция по спирачната система да потъва. При напомпване държи. Интересното в моя случай е че нямам никаква индикация на таблото за проблем. От прочетеното тук разбрах, че най-вероятно и най-логично проблема да е АБС-а. И сега тук ми е питането. Може ли да се размина само с електрониката му и помощ от Влади или просто да се шумтира и да си карам без АБС? А сега се сетих че малко преди да се появи проблема по улицата пред блока яко настъпвах колата (тествах турбината) и съответно имаше яко спиране и тъй като още беше на места хлъзгаво яко абс-а бачкаше, НО освен нормалното ритане на педала от сработването на абс-а се чуваше доста силен звък - нещо като ръмжене.
Е това е. Силно се надявам да не ми се налага търсене на АБС и обезвъждушаване с дни.
Благодаря на отзовалите се.
А4 96 г. потъващ педал на спирачките, леко доуточнение.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Потъващ педал на спирачките, леко доуточнение.
Ако имаш серво апарат проблема не е в АБС-а,понеже той действа на обратно.Най-вероятно да е спирачната помпа,но не знам какъв ти е абс-а за да говоря за помпа...
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Re: А4 96 г. потъващ педал на спирачките, леко доуточнение.
Според мен си за спирачна помпа.Ако имаш проблем с АБС веднага ще ти светне индикацията на таблото,че не работи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: А4 96 г. потъващ педал на спирачките, леко доуточнение.
Привет.
След доста задълбочено наблюдение на проблема и по информация от тук , стигнах до извода че съм за помпа. Днес я загледах и сега се чудя дали има някаква тънкост по смяната и и дали ще се мине без обезвъушаване. Просто ми писна разни майстори само да ме размотават и за това се опитвам да си оправя сам каквото мога.
Благодаря.
След доста задълбочено наблюдение на проблема и по информация от тук , стигнах до извода че съм за помпа. Днес я загледах и сега се чудя дали има някаква тънкост по смяната и и дали ще се мине без обезвъушаване. Просто ми писна разни майстори само да ме размотават и за това се опитвам да си оправя сам каквото мога.
Благодаря.