Охладителната система е нормално да вдигне налягане (след като е херметически затворена) като загрее колата, и да се втвърдят маркучите които са от и към радиатора.
Но нормално ли е след като истине колата (например сутрин), преди да запаля- това налягане да си стои-мъркучите са си твърди.
въпрос за "надуването" на водните съединения
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: въпрос за "надуването"
marine написа:.....
щом е херметически затворена но не е много хубаво да са прекалено твърди
Pichaga написа:не трябва да са твърди сутрин, системата "диша" чрез клапани през капачката
отвори я сутрин и чуй дали ще издиша въздух, ако го прави не е добре
Ами да.Сутрин мъркучите са твърди(иначе като не е под налягане са си меки) и като отворя капачката просъсква въздух(излиза)-значи има налягане и това при студен двигател-рано сутрин.
Гарнитура на главата ли или друго?
През малкото мъркуче към разширителния съд върви антифриз с малко балончета.Иначе колата си пали и върви.
Pichaga написа:нека е васко да каже, но си мисля, че не трябва да има просъскване никакво или почти никакво, мехурчетата също не са много добър признак
как е маслото, цвят, повишава ли се нивото
губи ли се някъде антифриз
имаш ли мазни петна или отлагания по преливнота казанче
Губи се и антифриз, но имам съмнения за радиатора на парното.
Маслото си е наред и ниво и качество.
- Passat_vr6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
zmej написа:Пробвал ли си да смениш капачката на разширителния съд?
Капачката е нова.
Значи преди да сложа от химията за запушване на парното имаше повече загуби.Сегам са по малко ама има.И вече не се потят стъклата.
Мисля като се стопли и да започна от радиатора на парното, пък после и гарнитура и глава ако трябва(дано не трябва), че тез пари и без тва ги имам много.Жената ще ме гледа на кръв.