Pasat B5 1.6 проблеми

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
nikivento
Автомобил: Passat b5
Двигател: AHL 98

Pasat B5 1.6 проблеми

Мнениеот nikivento » Сря 20 мар 2013 16:43

Здравейте колеги,значи проблема ми е следния колата на свободна скорост държи около 3000 оборота на едно място като включа да тръгвам си е добре и при натискане на съединителя пак започват да се качват оборотите и незнам от какво се дължи това,най-странното е това че не го прави всеки път а когато си пойска незнам незнам вече предлагайте вие :). И другия въпрос ми е нормално ли е в разширителния съд на антифриза да има балончета при подаване на газ и колкото повече подавам толкова повече стават :banghead :icon_sad :cry :confused

yonch
Автомобил: Passage B6
Двигател: 1.6 2010

Re: Pasat B5 1.6 проблеми

Мнениеот yonch » Съб 23 мар 2013 22:40

Аз имах същият проблем със старата ми кола и се оказа някакво стъпково моторче, може и при теб да е така. Ремонта не беше скъп :)

Потребителски аватар
nikivento

Мнениеот nikivento » Нед 24 мар 2013 18:44

Добре ако е това въпросно стъпково моторче искам да попитам къде точно се намира то и дали мога аз сам да си го сменя да не обикалям по сервизи много мног защото им нямам вяра.И колко горе-долу струва :confused

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Нед 24 мар 2013 20:17

колега огледай вакумите около дросела.Проследи ги внимателно, защото аз луднах с гаснене и вдигане на обороти заради едно цепнато вакумче.

Потребителски аватар
nikivento

Мнениеот nikivento » Пон 25 мар 2013 14:01

dimovip написа:колега огледай вакумите около дросела.Проследи ги внимателно, защото аз луднах с гаснене и вдигане на обороти заради едно цепнато вакумче.

Колега незнам дали е от вакумите до дросела ще ги огледам.Но преди това и на мен ми гаснеше много свалих дросела и го почистих защото беше супер замърсен и колата се оправи сега не гасне просто вече взе да държи обороти и най-странното е че не го прави всеки път а когато си поиска,незнам вече чудя се дали не е от некачествени горива защото примерно като започне да държи обороти и е оставя на място да работи така с високи обороти работи около 10 мин и после се успокоява и оборотите си падат на 1000 и немърдат незнам вече :confused :icon_sad

Потребителски аватар
KyD
Автомобил: SEAT Leon 2008
Двигател: 1.6i BSE

Мнениеот KyD » Пон 25 мар 2013 15:23

nikivento написа:... като започне да държи обороти и е оставя на място да работи така с високи обороти работи около 10 мин и после се успокоява и оборотите си падат на 1000 и немърдат незнам вече :confused :icon_sad

Не съм сигурен, но на мен ми прилича, че дросела се опитва да се самообучава...
Преди имах Ибиза 1.4, APQ и тя беше така след почистване на дросела, за 20-30 км каране показваше същите симптоми и след това се оправяше, та тогава майсторите ми обясниха, че за това време дросела се самообучава но имало коли на които това обучаване ставало само с VCDS особено ако са с електронна газ. Просто като идея преди да сменяш части питай някои по наясно с VCDS диагностиката...

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Пон 25 мар 2013 18:14

кажи по подробно за почистването.Ходи ли на обучение след това

Потребителски аватар
nikivento

Мнениеот nikivento » Вто 26 мар 2013 19:25

Значи почистването на дросела го направих в домашни условия свалих си го сам и го почистих и си го сложих и не съм ходил на никакво обучение аз мисля че сам се обучава,защото дросела съм го чистил преди горе-долу 1 месец а тези симптоми са от скоро мисля,че 2 седмици :stumm :question :confused :cry

Потребителски аватар
dimovip

Мнениеот dimovip » Вто 26 мар 2013 20:11

ходи се на ваг-ком да се обучи, но според зависи от чистенето.Преди чистенето или след него ти започнаха проблемите?

Потребителски аватар
nikivento

Мнениеот nikivento » Вто 26 мар 2013 20:21

Преди чистенето колата като и натиснах съединителя на някакво крастовище за да намаля тя гаслеше след като изчистих дросела всичко това се оправи,а нали казах вече преди 1 2 седмици почна да ми държи обороти

Върни се в “Passat”