Привет.Притежаваме Пасат Б4 1.8 АДЗ (90к.с) и сме много доволни от нея.На офертичка ни падна една глава с инжекторите и цялата инсталация пак от Пасат 1.8 и силно ме интересува как ще сатне/дали изобщо ще стане да се соложат нещата на напия Пасат,че да се подсили малко.По принцип Пасата е газифициран,как стоят нещата с газифицирането на пълната инжекция,да се очаква ли разлика във вървежа и какъв разход дава?
Рових се из нета и неможах да намеря обяснения за мене,въпреки,че съм срещал подобни теми преди време.
Б4 от 1.8 моно към пълна инжекция
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Б4 от 1.8 моно към пълна инжекция
Няма проблем да се сложи главата и всичко останало от пълната инжекция,но:
1 ще трябва друга бензинова помпа.
2 за да усетиш някаква разлика на газ ще трябва да минеш на газов инжекцион,с обикн. АГУ и да има разлика ще е малка,иначе не е проблем да се направи.
3 приготви си около 100лв за майстор,ако не можеш сам и още толкова за ревизия на новата глава и гарнитури.
Аз съм го мислил това,но смятах да си остана с моното за по лесно.Щях да сменя само главата заради по големите клапани,но се отказах.Десетина-петнайсе коня повече на това тежко купе почти няма да се усещат.
1 ще трябва друга бензинова помпа.
2 за да усетиш някаква разлика на газ ще трябва да минеш на газов инжекцион,с обикн. АГУ и да има разлика ще е малка,иначе не е проблем да се направи.
3 приготви си около 100лв за майстор,ако не можеш сам и още толкова за ревизия на новата глава и гарнитури.
Аз съм го мислил това,но смятах да си остана с моното за по лесно.Щях да сменя само главата заради по големите клапани,но се отказах.Десетина-петнайсе коня повече на това тежко купе почти няма да се усещат.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
nebeto написа:Привет.Притежаваме Пасат Б4 1.8 АДЗ (90к.с) и сме много доволни от нея.На офертичка ни падна една глава с инжекторите и цялата инсталация пак от Пасат 1.8
В4 няма такъв двигател 1,8 / с 4 дюзи са ADY,AGG,ABF, no sa 2l.Навярно си попаднал на глава от В3
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
kris11 написа:nebeto написа:Привет.Притежаваме Пасат Б4 1.8 АДЗ (90к.с) и сме много доволни от нея.На офертичка ни падна една глава с инжекторите и цялата инсталация пак от Пасат 1.8
В4 няма такъв двигател 1,8 / с 4 дюзи са ADY,AGG,ABF, no sa 2l.Навярно си попаднал на глава от В3
имах в предвид,че в момента нашия Пасатор е с код на мотора АДЗ
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А колегата имаше предвид, че няма как 1.8 да е "пълен" инжекцион, тоя, който сте намерили 

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:

Свържи се с vit_autosofia, той е преминавал точно през това.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Главата от PB мисля че е с по-големи клапани и това е единственото което може да окаже някакво вличние върху вървенето. Иначе инжекциона може да оптимизира разхода на бензин, но на газ няма да има разлика. Като цяло ми се вижда безмислена процедурата освен ако не се налага главата да се ремонтира.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С каква цел ще я правите тая галимация с тоя глупав дебитомер и пълната инжекция...при условие ,че ще й слагате газ.. Моното е идеално за газ... ако се цели мааалко повече сила на бензин е донякъде оправдано да е пълна инжекция НО почти няма читави дебитомери ,дето не са ровени за тея инжекциони..
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
както казах въпросната глава беше на добра цена и затова бяхме се запалили да засилим малко нашите 90 коня,но като се замисли по-сериозно наистина няма смисъл да се от тази гимнастика.
Като цяло излезе,че въпросната глава е малко по вървежна единствено заради по големите клапани? и не е с инжектори на всяко бутало? питам за да знам да не се излагам за по-натам.
Благодаря ви колеги.
Като цяло излезе,че въпросната глава е малко по вървежна единствено заради по големите клапани? и не е с инжектори на всяко бутало? питам за да знам да не се излагам за по-натам.
Благодаря ви колеги.