Пасат В 5.5 1.9 130 к.с. 2002 г. проблем с спирачките решен

Техническа и сервизна информация за Passat
TenyoIvanov
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF 2002 BKP 2006

Пасат В 5.5 1.9 130 к.с. 2002 г. проблем с спирачките решен

Мнениеот TenyoIvanov » Съб 06 апр 2013 21:36

здравейте колеги . карам пасат 2002 година 1.9 дизел 130 коня 6 скорости двигател ( AVF ) преди 1 месец смених серво след това смених вакум помпа и колата ми всичко стана наред. днеска сутрента отидах на работа и по пътя усетих сперачката нещо отново не е добре . на ниска скорост пред светофар кат съм спирам и все едно абс се вклучва педала започва да рита и се едно да стържи едно от двете колела предните . някой може ли да ми даде идея какъв може да е проблема . и ако е кача на компутар дали може да изпиши дали е абс сензор ? може ли да е абс сензора ?

vladini
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с спирачките

Мнениеот vladini » Съб 06 апр 2013 22:11

Проблема е,в държача на АБС сензора.Определено е преден,но ляв или десен няма как да ти кажа.Проблема е,че някой от двата сензора е твърде близо до гривната на карето.За това се включва АБС-а,точно преди да спреш напълно.Можеш и през компютъра на АБС-а да разбереш кой от двата е,като прочетеш реалните данни които дават при движение.

Потребителски аватар
vwtaz
Автомобил: Passat 3BG
Двигател: AVF

Re: Пасат В 5.5 1.9 130 к.с. 2002 г. проблем с спирачките

Мнениеот vwtaz » Нед 07 апр 2013 11:17

Датчиците на предните колела на ABS са събрали метални боклуци и сработват системата лъжливо, само трябва да се почистят и регулират и си готов, това става най-често при смяна на окачване или лагери, а и от много ръжда по гривната на карето. С VCDS се влиза в ABS/03 - модула и на канал 01 се виждат и четирите датчика ,ако не ти се кара колата , се повдига на крик и се завъртат колелата едно по едно и се гледа датчика реагира ли ,тоест отчита показания в километри, общо зето това е.

TenyoIvanov
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF 2002 BKP 2006

Re: Пасат В 5.5 1.9 130 к.с. 2002 г. проблем с спирачките

Мнениеот TenyoIvanov » Пон 08 апр 2013 19:48

точно така събота сменях ходовата част и сигорно от голямо чукане се е изместил сензора . неска на лявото колело и дясното колело ги бутнах леко с пръст и сичко се оправи . благодаря на всички . проблема беше при шофьорското място забравих да отбележа че колата ми с обратен волан :-)

Върни се в “Passat”