пасат В3 93г. ABC двигател -гадна миризма бакелит

Техническа и сервизна информация за Passat
aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

пасат В3 93г. ABC двигател -гадна миризма бакелит

Мнениеот aaaaakt » Нед 07 апр 2013 19:17

Здравейте момчета колкото и хубаво да живееш пак идваш за помощ в :vwknee :biggrin
Карам фолксфаген пасат Б3 ,1993г. 1.8 ми. 90 коня комби с ABC двигател преди два дни при пускане на топлото на парното прибирайки се след около 400км.пробег ми замириса на бакелит от парното гадна лютива миризма на очите. При пускане на студеното пак но по малко.Спрях погледнах под капака и там пак такава миризма но по малко натрапчива.Поогледнах , че имам малко загуба на антифириз но това е нормално при моя пасат все църцори и притягам.Днес хубаво и дъждовно време :biggrin :biggrin :biggrin направих байпас и махнах потока на антифриз към парното а направо към изпарителя на газовата но все ми се струваше , че при пускането на парното пак ми мирише :banghead :banghead :banghead .Нямам потене на стъклата и течове в краката всички степени си работят на моторчето .Радиаторчето го сменях преди около 7-8 месеца.Дайте насока че направо ми иде да се гръмна.Говорих с познат по телефона и той ми каза , че за него при условие че не се потят стъклата и не тече не е от радиатора и да съм го свържел пак.Но на мен не ми се рискува защото последният път се случи изпълнение с радиаторчето по тъмно с малкия ми син и се видях в празници а колата ми е необходима всеки ден .Благодаря предварително.

Последна промяна от aaaaakt на Нед 07 апр 2013 19:20, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: пасат В3 93г. ABC двигател -гадна миризма бакелит

Мнениеот znainainai » Нед 07 апр 2013 19:48

Приятел антифриза не мирише на бакелит. Търси електрически проблем и то ВЕДНАГА. Даже ще те посъветвам до пълната проверка на инсталацията на колата да изключиш акумулатора.

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Нед 07 апр 2013 20:29

Здравей znainainai :bowdown :bowdown дай ми насока за токовете къде евентуално На мен ми мирише около моно инжекцията когато се надвеся но е относително .Ще пробвам утре да не пускам винетлатор и да видя дали пак ще го има.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 07 апр 2013 20:31

Последно в купето или отвън мирише?
За да мирише на бакелит значи или изолация на кабели или някоя пластмаса.

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Нед 07 апр 2013 20:33

в купето при пуснато парно независимо топло или студено .При вдигнат капак пак мирише в двигателният отсег но мисля че малко по слабо

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Нед 07 апр 2013 21:58

aaaaakt написа:в купето при пуснато парно независимо топло или студено .При вдигнат капак пак мирише в двигателният отсег но мисля че малко по слабо

Като пуснеш вентилатора на парното той нали смуче въздух в дясно под чистачките, т.е. от самия двигателен отсег. Хубаво е, ако можеш да установиш от купето или от коша на двигателя идва миризмата.

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Нед 07 апр 2013 22:09

ще погледна насоката която ми даде znainainai за моторчето на парното дано да е то -по малкото зло

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 07 апр 2013 23:16

За всеки случай огледай и бензиновите маркучи към моното,ако караш на газ.
Имам такъв случай,пробил маркуч а изходящия бензин.Понеже карам на газ бенза ми беше застоял и миришеше странно,не мога да определя миризмата с дума но като прочетох тоя бакелит и това ми изплува в съзнанието.Та църкаше от маркуча,явно се стичаше към колекторите и изпаренията влизаха през парното,много странна миризма.Засякох го с опипване на запален мотор,нямаше следа.Дупката беше точно на сгъвката на маркуча.

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Нед 07 апр 2013 23:25

Съединител, или гарнитура на главата :th_up
Заеби парното и това дето ти го пишат по горе :screwy
Направо или си издухал гарнитура на мотора, или съединителя е свършил, честито :th_up

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Пон 08 апр 2013 6:21

[quote="Iezekil"]За всеки случай огледай и бензиновите маркучи към моното,ако караш на газ.
Имам такъв случай,пробил маркуч а изходящия бензин.Понеже карам на газ бенза ми беше застоял и миришеше странно,не мога да определя миризмата с дума но като прочетох тоя бакелит и това ми изплува в съзнанието.Та църкаше от маркуча,явно се стичаше към колекторите и изпаренията влизаха през парното,много странна миризма.Засякох го с опипване на запален мотор,нямаше следа.Дупката беше точно на сгъвката на маркуча.
Здравей погледнах ги маркучите но не са те два пъти съм патил от тях добре , че ги хванах на време тогава половината двигател беше в бензин ще погледна и останалите неща

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Пон 08 апр 2013 11:02

Здравей колега,
силната миризма на бакелит (ако наистина мирише на това) е сигурен знак за проблем с кабелите. И както те посъветва по-горе един колега, силно препоръчвам, до откриване и отстраняване на проблема, колата да не се кара и да се изключва акумулатора, особено ако караш дете. Знам, че е тегаво, но имай предвид, че може да пламнеш като факла !
Сега насока за търсене - провери обстойно отделението/нишата където се помещава механизма за чистачките и около него, там минават снопове с кабели. На братовчедка ми Сеата щеше да изгори заради сноп кабели разположен там, добре, че добри хора са се притекли на помощ, но са заминали 4 пожарогасителя докато потушат огъня.
Другата, по-неприятна възможност е кабелите зад таблото (по-специално около централната конзола), ще се наложи разглобяване.

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aaaaakt » Чет 25 апр 2013 13:45

Здравейте за сега всичко е ок след щателно разглобяване и махане на ел.мотора на парното обдухване с компресор при което изпадна егати чернилката мъх и какнво ли не.Нагаряне на кабелите нямаше но при пускане от време на време пак си смърди може да е от ел.мотора.При едно от прибиранията ми направи впечатление че се чу изтракване на ламаринка-подобен звук и ме навежда на мисълта , че може преден десен апарат да е спекъл и някоя от ламаринките термо устоичиви да е изпаднала въпреуки , че джантата не бе топла или незнам ще го проверя и ще пиша и може би от там тази миризма на моменти мирише на моменти не то и ми работи главата като пусна винтелатора. :redface :redface

Върни се в “Passat”