Б5.5 2.0 115 коня бензин 2001 утайки в разширителния съд
- MYSTIKAL
- Автомобил: Skoda Superb
- Двигател: AWX 2003
Б5.5 2.0 115 коня бензин 2001 утайки в разширителния съд
Здравейте колеги, преди около година взех пасат Б 5.5 2.0 115 коня бензин 2001 година от Англия. След известно време забелязах че има гъста утайка в разширителния съд и като минах около 2000 км лампата за маслото ми светна. Съмнява ме гарнитура на главата, но не съм особено компетентен и за това се обръщам тук във форума за помощ, иначе си подържа 90 градуса без никакви колебания и маркучите са си мекички (в смисъл не надува), та ако може някой да ми каже какъв може да е истинския проблем, благодаря предварително !!!
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Re: Помощ!има отайки в разширителния съд!!!
Утаиките може да са от прахове за спиране на течове в охладителната система.Светване лампата на маслото не е добра новина, може да има износване на биелни и основни лагери, проблем с маслената помпа или датчика за налягане на същото.Погледни и маслото да не е пресечено ( смесено с антифриз и цвят на боза), защото тогава се отива на шлаиф глава и нова гарнитура.
- MYSTIKAL
Маслото е чисто, няма проблем с него ... но не_знам къде отива, иначе няма пропушване (син пушек), а утайката е гъста и тъмна. Смених антифриза изцяло и след известно каране прегледах казанчето, утайка пак имаше, но сравнително по-малко от преди. А този датчик за който ми спомена ако се качи за диагностика там ще покаже ли дали има проблем с него или няма нищо общо? Извинявай ако ми е неуместен въпроса 

-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Ама маслото изчезва ли? Ако нямаш течове, значи го гори.Датчика трябва да се провери а така също и налягането на маслото в сервиз.Горене на масло може от гумички на клапани или износени сегменти.
- MYSTIKAL
Да маслото изчезва, веднъж имаше едно голямо петно масло, като сменях гумите като свалиха джантата и момчето каза че има много изтекло масло, но не_знае от къде. Благодаря колега ще проверя тези неща и дано не е много сериозен проблема.
- MYSTIKAL
Re: Б5.5 2.0 115 коня бензин 2001 утайки в разширителния съд
смених топлообмена или нещо подобно май се казваше,радиаторчето за охлаждане на маслото,сега нивото му се държи прилично,няма течове но все още се образува маслена утайка в разширителния съд...дано някой има обяснение на този проблем!