Пасат 5.5 "Проблем" с бутон на врата за отваряне на комбито

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Пасат 5.5 "Проблем" с бутон на врата за отваряне на комбито

Мнениеот dimitarpetrov » Пет 14 юни 2013 22:54

Привет колеги!
От скоро се оборудвах с Пасат В 5.5, комби, 2.0 115 к.с. бензин, AZM мотор, 4-степенен автомат (да може да го джитка и благоверната ми половинка :mhihi ).
И естествено при "квантовия" преход от В3 към В 5.5 - това ми се стори като совалка :mhihi
И естествено почна игра със всички копчетия.
Докато открих че на шоферската врата има бутон за отваряне на комбито, който обаче не отваряше! :banghead
Прелистих книжката която е с колата, но - греда - колата идва от Швейцария и естествено - беше на Немски - езикът който за съжаление НЕ Е сред 5-те чужди езици които ползвам. Допитах се до далеч по-вещи колеги и те ми казаха че било често срещан проблем при този модел - нещо комфорт модула се бъгвал..... Реших че мога да живея и без тази екстра.
Ама нали съм технолог - изследовател по душа и по професия - занесох бумагите на колега който разбира езика и О ЧУДО - оказа се че има ключ от бараката!
Освен това се поразрових допълнително и намерих (надявам се) полезна инфо за модела - мотори, ск. кутии и т.н. И за режимите на отваряне на багажника/комбито, при това на Английски :11 .

По-долу описвам режимите / начините за отключване и отваряне на багажника / комбито.

Отзад над номера, в дясно от дръжката за отваряне има ключалка. Тя има повече действия от простото отключване, а именно:

1. Основна (стандартна позииця)- ключалката е паралелно на номера - багажника/комбито се отваря чрез задържане на съответният бутон на дистанционното или чрез натискане на самата дръжка на багажника / комбито.
ВАЖНО - в този режим бутона на шофьорската врата се деактивира и НЕ РАБОТИ! Не е повреден - просто се деактивира.

2. Сервизна позиция - ключалката е перпендикулярно на номера (сочи надолу) - в този режим багажника / комбито се отваря от дистанционното или от бутона на шофьорската врата.
ВАЖНО - дръжката на багажника / комбито се деактивира и НЕ отваря.

3. Ръчно отваряне - завърта се ключалката докато се отвори багажника / комбито

Та мисълта ми е - преди да се изядосвате - пробвайте и това.

(Парадокса е че за пореден път се убедих в нещо, което аз самият повтарям от години на по-младите ми колеги в професията - а именно - RTFM! :a045 Read The Fucking Manual :Mr Green Fun )

Поиграх си да направя картинка - инструкция - дано съм от полза на други със същият "Проблем"

Имам 2 PDF менюъла които намерих на Английски - ще измисля начин да ги постна.

Режими_отваряне_багажник_В5.5.jpg
Пасат 5.5 режими на отваряне на комби

Върни се в “Passat”